Airbnb: Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία θα ξεπεράσουν το 1.4 δισ. δολάρια σε ένα έτος

Airbnb: Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία θα ξεπεράσουν το 1.4 δισ. δολάρια σε ένα έτος Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
0

Η Airbnb εκτιμά ότι τα άμεσα οφέλη για την ελληνική οικονομία από τη δραστηριότητά της στη χώρα, θα ξεπεράσουν το 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα έτος, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας και ανάλυσης εσωτερικών δεδομένων που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, οι ιδιοκτήτες και η κοινότητα φιλοξενούμενων δημιούργησαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμώμενο άμεσο οικονομικό όφελος σε 30 χώρες μόνο το 2018, ενώ η οικονομία της Ελλάδας ενισχύθηκε κατά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε αντίθεση με άλλα επιχειρηματικά μοντέλα που διοχετεύουν τα χρήματα που παράγουν σε δραστηριότητες έξω από τις τοπικές κοινότητες, η δραστηριότητα της Airbnb ωφελεί άμεσα την τοπική κοινωνία των ιδιοκτητών.

Από την ίδρυση της Airbnb, οι ιδιοκτήτες έχουν κερδίσει πάνω από 65 δισεκατομμύρια δολάρια που πολλοί από αυτούς τα αξιοποιούν για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να υλοποιήσουν επιθυμίες τους. Οι μικρές επιχειρήσεις - πολλές από τις οποίες βρίσκονται εκτός των παραδοσιακών τουριστικών προορισμών - επωφελούνται επίσης από τους επισκέπτες της Airbnb, πολλοί από τους οποίους ξοδεύουν τα χρήματα που εξοικονομούν σε δαπάνη για καταλύματα, σε τοπικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα της Airbnb, σε πάνω από 228.000 απαντήσεις από τους ιδιοκτήτες και την κοινότητα φιλοξενούμενων σε όλο τον κόσμο:

- Το 84% των ιδιοκτητών Airbnb λέει ότι προτείνει στους φιλοξενούμενους εστιατόρια και καφέ.

- Το 69% των ιδιοκτητών Airbnb λέει ότι προτείνει στους φιλοξενούμενους πολιτιστικές δραστηριότητες όπως επισκέψεις σε μουσεία, φεστιβάλ και ιστορικά μέρη.

- Το 51% των ιδιοκτητών Airbnb λέει ότι η φιλοξενία τους έχει βοηθήσει να μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα των σπιτιών τους.

- Κατά μέσο όρο, οι φιλοξενούμενοι λένε ότι το 42% των δαπανών τους γίνονται στη γειτονιά στην οποία κατοικούν.

- Το 50% των φιλοξενούμενων λέει ότι ξοδεύει τα χρήματα που έχει εξοικονομήσει από τη διαμονή σε Airbnb στις πόλεις και γειτονιές που επισκέφθηκε.

- Το 70% των φιλοξενούμενων λέει το ότι θέλει να ανακαλύψει μια συγκεκριμένη γειτονιά, έχει σημασία στην απόφασή του να χρησιμοποιήσει Airbnb.

- Το 86% των φιλοξενούμενων λέει το ότι η τοποθεσία διαμονής είναι πιο βολική από τα ξενοδοχεία και μετράει στην απόφασή να χρησιμοποιήσει Airbnb.

- Οι φιλοξενούμενοι λένε ότι η Airbnb επηρέασε τη διάρκεια διαμονής τους, καθώς επιμήκυναν κατά μέσο όρο κατά 4.3 μέρες το ταξίδι τους.

Εκτιμώμενο άμεσο οικονομικό όφελος της Airbnb το 2018 (30 χώρες)

 

Η εκτίμηση βασίζεται στο εισόδημα των ιδιοκτητών και στην εκτιμώμενη δαπάνη των φιλοξενούμενων (σε δολάρια) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

ΗΠΑ: 33.8 δισεκατομμύρια

Γαλλία: 10.8 δισεκατομμύρια

Ισπανία: 6.9 δισεκατομμύρια

Ιταλία: 6.4 δισεκατομμύρια

Ηνωμένο Βασίλειο: 5.6 δισεκατομμύρια

Αυστραλία: 4.4 δισεκατομμύρια

Καναδάς: 4.3 δισεκατομμύρια

Ιαπωνία: 3.5 δισεκατομμύρια

Μεξικό: 2.7 δισεκατομμύρια

Πορτογαλία: 2.3 δισεκατομμύρια

Γερμανία: 2.3 δισεκατομμύρια

Κίνα: 2.3 δισεκατομμύρια

Βραζιλία: 2.1 δισεκατομμύρια

Ελλάδα: 1.4 δισεκατομμύρια

Ολλανδία: 1.3 δισεκατομμύρια

Κορέα: 1.2 δισεκατομμύρια

Ταϊλάνδη: 1.1 δισεκατομμύρια

Νέα Ζηλανδία: 912 εκατομμύρια

Κροατία: 910 εκατομμύρια

Ιρλανδία: 832 εκατομμύρια

Μαλαισία: 734 εκατομμύρια

Νότια Αφρική: 685 εκατομμύρια

Αργεντινή: 664 εκατομμύρια

Δανία: 654 εκατομμύρια

Ελβετία: 651 εκατομμύρια

Αυστρία: 625 εκατομμύρια

Ινδονησία: 593 εκατομμύρια

Φιλιππίνες: 586 εκατομμύρια

Κολομβία: 560 εκατομμύρια

Τσεχία: 555 εκατομμύρια

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM