Συμφωνία κυβέρνησης - τραπεζιτών για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Συμφωνία κυβέρνησης - τραπεζιτών για την προστασία της πρώτης κατοικίας Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης και των τραπεζιτών, σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Στη σημερινή, πολύωρη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υφυπουργός κ. Λιάκος, στελέχη των νομικών υπηρεσιών των υπουργείων Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Καλαντώνης και κα Απαλαγάκη.

Τελικώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν, ομόφωνα, αναφορικά με το πλαίσιο της νέας ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως αναφέρουν συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η συμφωνία προβλέπει προστασία ενός έτους για όλους, με το χρονικό διάστημα να φτάνει τα 5 χρόνια για ανέργους και ανάπηρους. Η ρύθμιση αφορά σε υπόλοιπο δανείου €130.000, για σπίτια αντικειμενικής αξίας μέχρι €250.000.

Το όριο εισοδήματος, θα οριστεί στα 12.500€ για άγαμους και στα 21.000€ για έγγαμους με προσαύξηση 5.000€ για κάθε παιδί και πλαφόν τα 36.000 ευρώ.

«Η συμφωνία θα αντικαταστήσει από την 01/03/2019 το άρθρο 9 του ν.3869/10» σημείωσαν οι ίδιες πηγές. 

Οι συνεργάτες του κ. Φλαμπουράρη διευκρίνισαν παράλληλα πως θα γίνουν, άμεσα, όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εισαχθεί το νέο πλαίσιο, προς ψήφιση στη Βουλή.

«Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση των πλαισίων ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών», αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM