ΕSM: O Αλμούνια διορίστηκε ως ανεξάρτητος αξιολογητής του προγράμματος για την Ελλάδα

ΕSM: O Αλμούνια διορίστηκε ως ανεξάρτητος αξιολογητής του προγράμματος για την Ελλάδα Facebook Twitter
EPA
0

O Χοακίν Αλμούνια διορίστηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ως «ανεξάρτητος αξιολογητής για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα».

Ο Ισπανός πολιτικός ήταν Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων από το 2004 έως το 2009, ενώ την περίοδο 2009- 2014 αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος Ανταγωνισμού.

Ο Αλμούνια είναι επιλογή του πρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΕSM, Μάριο Σεντένο, σε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε διαβούλευση με τα 19 μέλη του ESM, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM δήλωσε σχετικά ότι «η διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολη και παρατεταμένη από ό,τι σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ» και «απαιτείται διεξοδική και ανεξάρτητη αξιολόγηση».

«Η αποστολή του ανεξάρτητου αξιολογητή είναι να εξετάσει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, με έμφαση στο πρόγραμμα ESM», αναφέρει και τονίζει: «χαίρομαι που ο κ. Αλμούνια αποδέχθηκε αυτή την αποστολή, έχει το σωστό σύνολο δεξιοτήτων και εμπειρίας για να οδηγήσει αυτή την άσκηση και να δώσει μια αξιόπιστη και ανεξάρτητη αξιολόγηση».

Όπως ανακοινώθηκε, η αξιολόγηση θα διεξαχθεί με την υποστήριξη μιας ομάδας ESM και συμβουλές εξωτερικών εμπειρογνωμόνων με εμπειρία αξιολόγησης σε άλλα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ο κ. Αλμούνια θα ετοιμάσει και θα υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο των Διοικητών του ΕSM κατά την ετήσια συνεδρίαση του Ιουνίου 2020.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM