ΕΚΤ: Κέρδη 127 εκατ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα το 2018

ΕΚΤ: Κέρδη 127 εκατ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα το 2018 Facebook Twitter
EPA
0

Στα 127 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν το 2018 τα έσοδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τόκους ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.

Τα ελληνικά ομόλογα είχαν αγοραστεί στο πλαίσιο του προγράμματος SMP, έναντι 154 εκατομμυρίων ευρώ το 2017, σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η ονομαστική αξία των ελληνικών ομολόγων που κατείχε το Ευρωσύστημα, στο πλαίσιο του προγράμματος SMP, ανερχόταν σε 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και η λογιστική τους αξίας στα 7,8 δις. ευρώ, ενώ η μέση εναπομένουσα διάρκειά τους ανερχόταν σε 2,1 έτη.

Τα κέρδη της ΕΚΤ αυξήθηκαν κατά 0,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2018 και διανέμονται στο ακέραιο στις εθνικές κεντρικές τράπεζες.

Οι καθαροί τόκοι-έσοδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τίτλους που έχει αγοράσει για σκοπούς νομισματικής πολιτικής ανήλθαν σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ το 2017, ενώ ο ισολογισμός της αυξήθηκε σε 447 δισεκατομμύρια ευρώ από 414 δισεκατομμύρια ευρώ το 2017, λόγω των ομολόγων που αγοράσθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος APP.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM