Αυτή η Hermès μάλλον σε λίγο θα είναι η πιο ακριβή τσάντα που έχει πουληθεί ποτέ στην Ευρώπη

Αυτή η Hermès μάλλον σε λίγο θα είναι η πιο ακριβή τσάντα που έχει πουληθεί ποτέ στην Ευρώπη Facebook Twitter
0

Μια Hermès Himalaya Birkin με πόρπη λευκού χρυσού στολισμένη με διαμάντια, αναμένεται να γίνει η πιο ακριβή τσάντα που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία στην Ευρώπη.

Το συλλεκτικό κομμάτι είναι δεκαετίας και είναι μέρος μιας συλλογής με 220 τσάντες, οι οποίες θα πλειστηριαστούν από τον οίκο Christie's στο Λονδίνο στις 12 Ιουνίου.

«Μόνο τρεις από αυτές τις συγκεκριμένες τσάντες έχουν βγει σε δημοπρασία», λέει ο ειδικός του οίκου ο οποίος εκτιμά πως πρόκειται για ένα δυσεύρετο αξεσουάρ.

Οι μετριοπαθείς εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα πωληθεί κάπου ανάμεσα στις 100.000 - 150.000 βρετανικές λίρες. Ωστόσο οι εκτιμητές αναφέρουν πως μπορεί τελικά να σπάσει άνετα ο ρεκόρ στην Ευρώπη, το οποίο ανέρχεται σε 155.000 £.

Η ζήτηση για τις τσάντες Hermès Birkin και Kelly, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% των πωλήσεων σε δημοπρασίες παγκοσμίως, είναι μεγάλη.

O οίκος Hermes παράγει μία ή το πολύ δύο Hermès Himalaya Birkin ετησίως ενώ ακόμη και μεγιστάνες που θέλουν να αποκτήσουν μια θα πρέπει να μπουν σε λίστα αναμονής για χρόνια.

Τα πιο επιθυμητά κομμάτια σε μια πώληση στον Christie's στο Χονγκ Κονγκ τον περασμένο μήνα ήταν δύο τσάντες Hermès Birkin, οι οποίες πωλήθηκαν για 130. 000 £ και 119.000 £.

Μια τσάντα του πολυτελούς οίκου έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ αξίας το 2017 καθώς πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 380.000 δολαρίων και πάλι στο Χονγκ Κονγκ.

Οι εκτιμητές πιστεύουν πως η τσάντα θα καταλήξει και πάλι σε ασιατικά χέρια.

Πριν από λίγο καιρό, αναλυτές που μίλησαν στο BBC είχαν δηλώσει ότι το Χονγκ Κονγκ έχει γίνει η πρωτεύουσα σε ζήτηση και διάθεση για high-end τσάντες.

Το Forbes ανέφερε πρόσφατα ότι ο συνδυασμένος πλούτος των δισεκατομμυριούχων του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε κατά 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε 307 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Ο οίκος Christie's δήλωσε ότι το 46% των πωλήσεων από δημοπρασίες πολυτελών τσαντών ήταν στην Ασία το 2017. Δεύτερες ήταν οι ΗΠΑ με 30%, ενώ η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική αντιπροσώπευαν το 24%.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ