Spotify: Ετοιμάζεται για την Wall Street

Spotify: Ετοιμάζεται για την Wall Street Facebook Twitter
Ο Daniel Ek, CEO του Spotify.
0

Στον απόηχο της είδησης της αγωγής που κατέθεσε η εταιρεία Wixen Music Publishing με την οποία ζητάει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την αναπαραγωγή χιλιάδων τραγουδιών χωρίς καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων, έρχεται το νέο της εισόδου της σουηδικής εταιρείας στην αμερικανική χρηματαγορά.

To Spotify, με έδρα τη Στοκχόλμη, έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει κρυφά όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την είσοδό του στην αμερικανική χρηματαγορά. Ο γίγαντας του μουσικού streaming κατέθεσε τη σχετική αίτηση στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο τέλος του Δεκεμβρίου, με σκοπό να εισαχθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Η εταιρεία, που αποτιμάται γύρω στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σκοπεύει να προχωρήσει σε απευθείας εγγραφή στο χρηματιστήριο, χωρίς αρχική δημόσια προσφορά (IPO).

Η Spotify AB, ιδιοκτήτρια εταιρεία της μεγαλύτερης πληρωμένης μουσικής υπηρεσίας στον κόσμο, έχει ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση της εγγραφής της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ξεπερνώντας την παραδοσιακή δημόσια προσφορά για αυτό που ονομάζεται "απευθείας εγγραφή". Βέβαια, αυτό το ξαφνικό ντεμπούτο θα είναι ένας καλός τρόπος για να δούμε εάν οι επενδυτές είναι έτοιμοι να μπουν στο παιχνίδι μιας μουσικής βιομηχανίας, η οποία βρίσκεται σε κώμα εδώ και χρόνια.

Οι πωλήσεις των δισκογραφικών (στις οποίες πλέον δεν εννοούμε μόνο τα φυσικά αλλά και τα ψηφιακά, άυλα προϊόντα τα οποία ρέουν από υπηρεσίες μουσικού streaming) αυξήθηκαν για τρία συνεχόμενα χρόνια χάρη στις λεγεώνες των οπαδών που πληρώνουν για να ακούσουν είτε το Spotify είτε το Apple Music.

Οι δαπάνες των καταναλωτών έχουν ξεπεράσει τις τελευταίες απογοητευτικές πωλήσεις άλμπουμ σε καταστήματα λιανικής πώλησης ή ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το iTunes, επιτρέποντας στις δύο νέες παγκόσμιες μουσικές υπηρεσίες να ευδοκιμήσουν και πάλι μετά από χρόνια πτώσης. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα έσοδα από το μουσικό streaming ενδέχεται να υπερδιπλασιαστούν κατά την επόμενη δεκαετία.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM