Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Γαλλία πιέζει την Ισπανική κυβέρνηση να αψηφήσει τις Γερμανικές ενστάσεις και να ζητήσει βοήθεια από την Ε.Ε.. 

 

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αποφεύγει να ζητήσει επισήμως βοήθεια, καθώς η Γερμανία επιμένει – σύμφωνα με το Reuters - η όποια βοήθεια να συνοδεύεται από αυστηρούς και συγκεκριμένους όρους. Καθώς μάλιστα οι αποδόσεις των Ισπανικών ομολόγων έχουν μειωθεί σημαντικά μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι περί αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, ο Ισπανός Πρωθυπουργός δηλώνει ότι η χώρα του μπορεί να μην χρειαστεί τελικά ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης.

 

 

 

Ο Ραχόι προσπαθεί να αποφύγει να θέσει την οικονομία της Ισπανίας  υπό ακόμα αυστηρότερο έλεγχο, μετά την παράδοση του τραπεζικού συστήματος της χώρας σε εξονυχιστικούς ελέγχους, σε αντάλλαγμα της βοήθειας των €100 δις. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε Ευρωπαίους αξιωματούχους να υπαγορέψουν συγκεκριμένα μέτρα, ειδικά σε τομείς όπως η Υγεία ή οι συντάξεις.

 

Παρόλα αυτά, η Γαλλία εκτιμά ότι η χρήση του νέου Μηχανισμού της ΕΚΤ θα πείσει τις αγορές για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου και θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στην κρίση. Ο Ολάντ, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητά του να κατρακυλά καθώς η κυβέρνησή του προχωράει σε μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, προσπαθεί να αποτρέψει μία εξέλιξη της κρίσης, η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπορούσε να πλήξει και τη Γαλλική οικονομία.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr