Απεργία την Πρωτομαγιά

ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Αγοράς Μοδιάνο

ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Αγοράς Μοδιάνο Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η πώληση της Αγοράς Μοδιάνο στην «One Outlet Α.Ε.» με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την οποία το ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζει το ποσοστό 43,63% εξ αδιαιρέτου κυριότητας επί του ακινήτου προς τον Επενδυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η «One Outlet Α.Ε.» είχε ανακηρυχθεί πλειοδότρια στη διαγωνιστική διαδικασία που είχε διεξάγει το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας υποβάλει προσφορά ύψους €1.900.000.

Στο πλαίσιο της συναλλαγής η One Outlet Α.Ε. αποκτά το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ειδικού σκοπού, την οποία συνέστησε το ΤΑΙΠΕΔ για τις ανάγκες του διαγωνισμού και στην οποία εισέφερε το ποσοστό 43,63% εξ αδιαιρέτου κυριότητας επί του ακινήτου.

Η Αγορά Μοδιάνο χτίστηκε το 1925 στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των σημερινών οδών Βασιλέως Ηρακλείου και Ερμού, κατά την περίοδο ανοικοδόμησης της πολύς μετά την πυρκαγιά του 1917. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κτήρια της εποχής του μεσοπολέμου και είναι η μεγαλύτερη διασωζόμενη αγορά τροφίμων του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, αποτελώντας μοναδικό τοπόσημο και χώρο κοινωνικών συναθροίσεων για την πόλη.

Η κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε σχετικά: «Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει μία ακόμη σημαντική επένδυση με τη σημερινή υπογραφή. Η αποκατάσταση και η ανάδειξη του κτηρίου είναι μεγάλες προκλήσεις για τον Επενδυτή, από τον οποίο περιμένουμε όχι μόνο να ανταποκριθεί και στις δύο, αλλά να κάνει και το επόμενο μεγάλο βήμα. Στόχος δεν είναι απλώς η διάσωση της Αγοράς Μοδιάνο ως μνημείου, αλλά η αναβίωση της ιστορίας της πόλης και των αναμνήσεων των κατοίκων της, καθώς και η δημιουργία συνεργειών εντός της συγκεκριμένης γειτονιάς».

Οικονομία
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM