Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, επανέλαβε σήμερα τη διαφωνία της με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.

 

Μιλώντας σε εκδήλωση του American Enterprise Institute, η Λαγκάρντ είπε πως «δεν ευθυγραμμίζομαι με τον υπουργό Σόιμπλε, ο οποίος λέει ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση χρέους αλλά αύξηση της παραγωγικότητας. Εμείς στο ΔΝΤ πιστεύουμε ότι χρειάζεται και λιγότερο χρέος, και υποστηρίζουμε την αναδιάρθρωση του χρέους ως ένα βαθμό για να είναι βιώσιμο και να επιτρέψει στην Ελλάδα να είναι πιο παραγωγική».

 

Επίσης, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε πως χρειάζονται «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα έχουν μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, όπως στις συντάξεις και το φορολογικό για να στηριχθεί η ανάκαμψη και να απελευθερωθεί η ανάπτυξη».

 

Αναφερόμενη στο ελληνικό πρόγραμμα, επισήμανε πως για να συμμετέχει το Ταμείο, το πρόγραμμα πρέπει να στηριχτεί σε δύο πυλώνες: μεταρρυθμίσεις που παρέχουν τη δημοσιονομική βάση για τη συμμετοχή του, και έκθεση βιωσιμότητας του χρέους που θα είναι συμβατή με τη δυνητική ανάκαμψη της Ελλάδας. «Υπό αυτές τις δύο προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα», δήλωσε η Λαγκάρντ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr