Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών

Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, άρχισαν, με την επισκόπηση της ατζέντας, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης. Στο σημερινό πρόγραμμα υπάρχει ακόμη το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, καθώς και τα εργασιακά (με την παρουσία της νέας υπουργού, Έφης Αχτσιόγλου).

 

Στην ατζέντα της β' αξιολόγησης περιλαμβάνονται επίσης τα δημοσιονομικά μεγέθη για τη διετία 2017- 2018, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο με τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το άνοιγμα επαγγελμάτων (μηχανικοί, λιμενεργάτες κ.ά.), η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τα ειδικά μισθολόγια κ.λπ.

 

Ειδικά για το δημοσιονομικό κενό και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης υπάρχουν τόσο τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού- όπου καταγράφεται υπέρβαση εσόδων και πρωτογενές πλεόνασμα 6,5 δισ. ευρώ το δεκάμηνο εφέτος-, όσο και τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία δείχνουν σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας το γ' τρίμηνο με ρυθμό 1,5%. «Κρας τεστ» αναμένεται να αποτελέσει ο νέος προϋπολογισμός, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα αναχώρησης- σύμφωνα με το πρόγραμμα- των επικεφαλής των κλιμακίων από την Αθήνα.

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως το Euro Working Group στις 28 Νοεμβρίου. Προκειμένου, το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να δώσει το «πράσινο φως» για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του ESM για το χρέος (αλλά και τον καθορισμό των μεσοπρόθεσμων) και να συζητηθεί στη συνέχεια η συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM