Παρατείνονται οι εξαιρέσεις από την πώληση κατηγοριών κόκκινων δανείων

Παρατείνονται οι εξαιρέσεις από την πώληση κατηγοριών κόκκινων δανείων Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Παρατείνονται για έναν ακόμη μήνα, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2016, οι εξαιρέσεις από την πώληση σε μη τραπεζικά ιδρύματα συγκεκριμένων κατηγοριών «κόκκινων» δανείων.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομίας σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Συνολικής Συμφωνίας - Πλαίσιο Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, αφενός, και της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, αφετέρου, με τις αναπόσπαστες σ΄αυτήν Δηλώσεις».

Ο λόγος για τη νέα παράταση, όπως αναφέρει η τροπολογία είναι «μέχρι να θεσπιστεί το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο».

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 4354/2015, που θεσπίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, προέβλεπε ότι η πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης πρώτης κατοικίας, των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, των μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, καθώς και των δανείων που έχουν χορηγηθεί με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου θα αναστελλόταν έως τις 15 Φεβρουαρίου 2016. Δόθηκαν όμως παρατάσεις και η σημερινή τροπολογία αφορά στην τέταρτη παράταση που θα δοθεί σε αυτήν την αναστολή, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους δανειστές που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις όποιες αλλαγές σε ό,τι αφορά την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM