Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, ξεκίνησε η σύνταξη και νομοτεχνική επεξεργασία του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τα υπολειπόμενα ζητήματα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, με στόχο να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου και να συζητηθεί με την κανονική διαδικασία.

 

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τα εναπομείναντα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και αντιστοιχούν στο 1% του ΑΕΠ, τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο, ενισχυμένο ταμείο αποκρατικοποιήσεων το οποίο θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ και τον Μηχανισμό. 

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο μηχανισμός δεν περιλαμβάνει μέτρα, είτε από έσοδα, είτε από δαπάνες και όπως επισημαίνουν, μέτρα θα λαμβάνονται μόνο στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι.

 

Ως προς τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, οι ίδιες πηγές επέμεναν ότι δεν θα περιλαμβάνει προληπτικά μέτρα, καθώς θα προβλέπονται παρεμβάσεις στον προϋπολογισμό, είτε στο σκέλος των εσόδων, είτε στο σκέλος των δαπανών. Τόνιζαν, ωστόσο, ότι δεν θα χρειαστεί η ενεργοποίησή του.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr