1 δισ. απλήρωτοι φόροι μόνο τον Ιανουάριο

1 δισ. απλήρωτοι φόροι μόνο τον Ιανουάριο Facebook Twitter
1

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν τους φόρους τους τον Ιανουάριο, αφήνοντας στα ταμεία κενό περίπου 1 δις. ευρώ.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τον Ιανουάριο του 2014, ανήλθαν σε 962 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 63,26 δισ. ευρώ.

Οι φορολογούμενοι βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τόκο 0,73% κάθε μήνα, και με πρόστιμα που ξεκινούν από 10% και φτάνουν έως και το 30% μετά την πάροδο διετίας.  Απειλούνται ακόμη με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια