Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ονόματι About Me ("Σχετικά με εμένα") λάνσαρε μόλις η Google, μέσω του οποίου μπορεί κάθε χρήστης να δει, να επεξεργαστεί και να διαγράψει τα προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες του, που είναι ορατά σε όλους τους χρήστες των υπηρεσιών της Google (Gmail, YouTube, Google+, Google Maps, κ.α.). Δεδομένου, πάντα, ότι κάποιος διαθέτει λογαριασμό σε αυτές τις υπηρεσίες της.

 

Η νέα σελίδα, αναφέρει το VentureBeat, δίνει στους χρήστες τον απόλυτο έλεγχο των πληροφοριών που τους ζητάει η Google μέσω των διαφόρων εφαρμογών της, συγκεντρώνοντας όλα τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη σε μια σελίδα για να μπορεί να ρυθμίζει από εκεί το απόρρητο των πληροφοριών του, είτε πρόκειται για το φύλο, την ηλικία, τη διεύθυνση, τις τοποθεσίες που επισκέφτηκε κλπ.

 

Όπως εκτιμά το δημοσίευμα, με αυτό τον τρόπο η Google, απεμπλέκει τον έλεγχο των πληροφοριών μας από το Google+, δημιουργώντας μια ανεξάρτητη υπηρεσία (αλλά και ένα πιο δυσοίωνο μέλλον για το G+), όπως έκανε πρόσφατα με το Google Photos.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr