Το Facebook παρέδωσε στοιχεία χρηστών του στις αμερικανικές αρχές

Το Facebook παρέδωσε στοιχεία χρηστών του στις αμερικανικές αρχές Facebook Twitter
2

Μιας μεγάλης έκτασης δικαστική διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Facebook που είχε ως αποτέλεσμα το άνοιγμα εκατοντάδων λογαριασμών χρηστών, έφερε στο φως δικαστής της Νέας Υόρκης, μετά από μια ακόμα έφεση που άσκησαν οι νομικοί εκπρόσωποι του κοινωνικού δικτύου, όπως αναφέρει το BBC.

H υπόθεση αφορά στο μεγαλύτερο αίτημα άρσης απορρήτου χρηστών που κατέθεσε ποτέ η Κυβέρνηση των ΗΠΑ, προς το Facebook, η οποία διερευνούσε 381 υποθέσεις παράνομης είσπραξης επιδόματος αναπηρίας, από ισάριθμους πολίτες.

Η κυβέρνηση εξέδωσε την εντολή - "ένταλμα έρευνας", θεωρώντας το Facebook ένα "ψηφιακό σπιτονοικοκύρη", προκειμένου να ανοίξουν οι λογαρισμοί των πολιτών στο κοινωνικό δίκτυο και να διερευνηθούν ενδελεχώς φωτογραφίες, προσωπικά μηνύματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως ευσταθούν οι υποψίες της για διάπραξη απάτης.

Το Facebook άσκησε έφεση, θεωρώντας ότι η εντολή της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματική, η οποία όμως απορρίφθηκε από το δικαστήριο που ανέλαβε την υπόθεση και υποχρέωσε το κοινωνικό δίκτυο να παραδώσει τα εν λόγω στοιχεία -ως πειστήρια εγκλήματος- από τους λογαριασμούς των υπόπτων.

Τελικά από τους 381 λογαριασμούς που ανοίχθηκαν -ερήμην και εν αγνοία των χρηστών- μόνο οι 62 παραπέμφθηκαν σε δίκη, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν συνέτρεχε λόγος είσπραξης του επιδόματος.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δηλαδή θέλει να μας πει ότι το αμερικανικό κράτος δε μπορούσε να κάνει έλεγχο και να διαπιστώσει αυτές τις παραβάσεις και έπρεπε να κοιτάξει τις φωτογραφίες και τα προσωπικά μηνύματα στο facebook;Οι μη απατεώνες που χωρίς λόγο προσπέλασαν τα προσωπικά τους δεδομένα, αυτοί τι πρέπει να ζητήσουν από το αμερικάνικο κράτος και το facebook;Δε μπορώ να καταλάβω αυτά τα αμερικάνικα δικαστήρια! Επειδή το κράτος βαριέται και δε θέλει να χαλάσει πόρους του δίνει το δικαστήριο την έγκριση να καταπατήσει ένα βασικό ανθρώπινο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα παγκοσμίως.Ίσως κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ!