Η Google Inc σκοπεύει να εξαγοράσει την ισραηλινή υπηρεσία δορυφορικής πλοήγησης για κινητά τηλέφωνα, Waze Inc, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε ένα «πόλεμο» προσφορών, αφού η Facebook Inc είχε ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον της, αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg News, επικαλούμενο δηλώσεις ανθρώπων προσκείμενους στο θέμα.

 

Η Waze προσδοκά το ποσό της εξαγοράς να ξεπεράσει το 1 δις δολάρια και πιθανώς να το καταφέρει αφού έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους ποικίλες εταιρείες, αναφέρει το Bloomberg.

 

Άλλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η εταιρεία Facebook βρισκόταν ήδη σε συνομιλίες για την εξαγορά της Waze προς 1 δις δολάρια. Η Google, καθώς και άλλες εταιρείες, έχουν προσεγγίσει τη Waze προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία, ωστόσο όπως φαίνεται καμία δεν τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, αναφέρει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι η νεοσύστατη εταιρεία πιθανώς αποφασίσει να παραμείνει ανεξάρτητη.

 

Η Waze χρησιμοποιεί δορυφορικά σήματα από κατόχους «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων για τη δημιουργία χαρτών και τη συλλογή δεδομένων για την κίνηση στους δρόμους, τα οποία αποστέλλει στους χρήστες προσφέροντας πληροφορίες, σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με την κυκλοφορία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr