Σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα των ΗΠΑ που αποκάλυψε ανώνυμη πηγή στο CNET, η υπηρεσία iMessage της Apple η οποία αντικατέστησε σε μεγάλο βαθμό τα παραδοσιακά γραπτά μηνύματα, δεν είναι καθόλου ευάλωτη στις παραδοσιακές μεθόδους που χρησιμοποιεί η Γενική Εισαγγελία για την αποκρυπτογράφηση ύποπτων συνομιλιών.

 

H υπηρεσία iMessage είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες επιλογές ανάμεσα στους χρήστες των προϊόντων της Apple, αφού από την ενεργοποίησή της το 2013 έχουν σταλεί περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια μηνύματα.

 

Aυτή η τεχνολογία όμως όπως είναι φυσικό προκάλεσε πονοκέφαλο στους ομοσπονδιακούς πράκτορες που αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα στη συλλογή πληροφοριών από συνομιλίες iMessage. Αυτό σημαίνει ότι ίσως στο μέλλον να υπάρξουν αλλαγές ώστε να γίνει στο μέλλον η υπηρεσία λίγο πιο «φιλική» στην παρακολούθηση.

 

Φυσικά η εταιρεία δεν έχτισε σκόπιμα την πλατφόρμα της με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι άνοση απέναντι στην παρακολούθηση από τις υπηρεσίες της επιβολής του νόμου και ακόμη και στην πολιτική της σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών διατηρεί το δικαίωμα να μοιραστεί, με δικαστική εντολή φυσικά, όποια πληροφορία κρίνεται απαραίτητο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr