Οι συνιδρυτές του Instagram, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, παραιτήθηκαν από τις θέσεις του εκτελεστικού διευθυντή και του υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

 

Η παραίτησή τους έρχεται λιγότερο από έξι μήνες αφότου οι συνιδρυτές του WhatsApp, Γιαν Κουμ και Μπράιαν Άκτον παραιτήθηκαν από το Facebook μετά από σύγκρουση με τον διευθύνοντα σύμβουλο Mαρκ Ζούκερμπεργκ σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica.

 

Η παραίτηση των συνιδρυτών του Instagram παρουσιάζεται ωστόσο ως λιγότερο αμφιλεγόμενη αλλά η εφημερίδα Νew York Times αναφέρει πως υπήρξε παρασκήνιο.

 

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ είχαν διατυπώσει έντονες διαφωνίες για την κατεύθυνση του Instagram τους τελευταίους μήνες και ήρθαν σε ρήξη με τον Ζούκερμπεργκ.

 

Η Wall Street Journal κάνει επίσης αναφορά σε διαφωνίες των δύο ως προς την αυτονομία του Instagram σε σχέση με το Facebook.

 

Οι Σίστρομ και Κρίγκερ δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους της αποχώρησής τους.

 

Ο Σίστρομ έγραψε σε μία ανάρτησή του σε μπλογκ ότι σχεδιάζουν να περάσουν κάποιο χρόνο εκτός εργασίας και να εξερευνήσουν «την περιέργεια και την καινοτομία τους».

 

Επίσης, δεν διευκρινίστηκε ποια θα είναι η τελευταία ημέρα της εργασίας τους στο Instagram, αλλά θα είναι σύντομα, σύμφωνα με την εταιρία.

 

Το Instagram ανήκει στο Facebook Inc. από το 2012 μετά την εξαγορά του έναντι 1 δισ. δολαρίων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr