To Google Family Link φέρνει το γονικό έλεγχο των φορητών συσκευών στην Ελλάδα

To Google Family Link φέρνει το γονικό έλεγχο των φορητών συσκευών στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Η εφαρμογή Google Family Link αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους γονείς, με το οποίο θα μπορούν να διαχειρίζονται τις εφαρμογές και το χρόνο που ξοδεύουν τα παιδιά σε συσκευές Android.

Η Google εισήγαγε, χωρίς πολύ θόρυβο, την υπηρεσία Family Link σε 27 νέες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος. Μέχρι τώρα η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ξεκινώντας από αυτήν την εβδομάδα, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη μιας υπηρεσίας που προστατεύει τα παιδιά από την υπερβολική χρήση των φορητών ψηφιακών συσκευών.

To Family Link είναι βασικά μια εφαρμογή για κινητά. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό Google για το παιδί σας. Αυτός ο νέος λογαριασμός είναι σχεδόν ίδιος με τον δικό σας λογαριασμό - μόνο που σας επιτρέπει να ορίσετε βασικούς κανόνες, όπως να υπαγορεύσετε ποιες εφαρμογές μπορεί να χρησιμοποιήσει το παιδί σας και για πόσο καιρό. Μπορείτε ακόμη να ορίσετε την ώρα του ύπνου στη συσκευή του παιδιού σας και να βλέπετε ανά πάσα στιγμή την ακριβή τοποθεσία του μέσω της εφαρμογής.

Με το Family Link, μπορείτε να εγκρίνετε ή να «μπλοκάρετε» τις εφαρμογές που το παιδί σας θέλει να κατεβάσει από το Google Play Store. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το χρόνο που αφιερώνει στις αγαπημένες του εφαρμογές, χάρη σε εβδομαδιαίες ή μηνιαίες αναφορές δραστηριοτήτων. Και, μπορείτε να ορίσετε ημερήσια όρια χρήσης στη συσκευή του.

To Google Family Link φέρνει το γονικό έλεγχο των φορητών συσκευών στην Ελλάδα Facebook Twitter

Η αναλυτική λίστα των χαρακτηριστικών της εφαρμογής περιλαμβάνει τη διαχείριση των εφαρμογών που μπορεί να χρησιμοποιήσει το παιδί σας, την έγκριση ή τον αποκλεισμό των εφαρμογών που θέλει το παιδί σας από το Google Play Store, την παρακολούθηση της ώρας που ξοδεύει στην οθόνη της φορητής συσκευής του και στις εφαρμογές με εβδομαδιαίες και μηνιαίες αναφορές, την παρακολούθηση της τοποθεσίας του παιδιού σας, τη ρύθμιση μιας ώρας για ύπνο, τη ρύθμιση ημερησίων ορίων για τη χρήση της συσκευής και το απομακρυσμένο κλείδωμα της συσκευής.

Για να χρησιμοποιήσετε το Google Family Link, χρειάζεστε τα εξής:

• Την εφαρμογή Family Link που τρέχει σε μια συμβατή συσκευή Android του παιδιού.
• Ένα Google Account για το παιδί, τον οποίο θα διαχειρίζεται και θα ελέγχει το Family Link.
• Την εφαρμογή Family Link εγκατεστημένη στη συμβατή συσκευή του γονέα.
• Το Google Account του γονέα.

Η Google, βέβαια, το αφήνει στους γονείς να αποφασίσουν πότε τα παιδιά τους είναι αρκετά μεγάλα για ένα τηλέφωνο ή tablet Android. Στη συνέχεια, επιτρέπει στην εφαρμογή Family Link για Android να τσεκάρει (επιφανειακά) την online δραστηριότητα του παιδιού. Δηλαδή, εάν κάποιος επιτρέπει στο παιδί του να βλέπει YouTube, το Family Link θα του αναφέρει πόση ώρα σπατάλησε το παιδί στο YouTube, αλλά όχι τι περιεχόμενο παρακολούθησε εκεί.

To Google Family Link φέρνει το γονικό έλεγχο των φορητών συσκευών στην Ελλάδα Facebook Twitter

Παρόλο που κάποιες λειτουργίες στο τηλέφωνο, όπως οι εφαρμογές αναπαραγωγής μουσικής και μηνυμάτων που εκτελούνται στο παρασκήνιο, δεν παρακολουθούνται πλήρως με τις εβδομαδιαίες ή μηνιαίες αναφορές δραστηριοτήτων, το Family Link της Google παραμένει ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους γονείς που θέλουν να θέσουν ορισμένους «ψηφιακούς κανόνες» για τα παιδιά τους.

Το Google Family Link είναι διαθέσιμο από εδώ.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM