Ανοίγουν τα θερινά σινεμά - Όλες οι ταινίες που μπορείτε να δείτε από τη Δευτέρα

Ανοίγουν τα θερινά σινεμά - Όλες οι ταινίες που μπορείτε να δείτε από τη Δευτέρα Facebook Twitter
«Ηλέκτρα» στην Πατησίων. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
0

Τα θερινά σινεμά επιστρέφουν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, ξεκινώντας το πρόγραμμα των προβολών τους με μερικές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του χειμώνα που πέρασε.

Με πληρότητα 70% επί της κανονικής χωρητικότητας της κάθε αίθουσας, χωρίς διάλειμμα, με κανονική λειτουργία του κυλικείου και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως ανακοινώθηκε, οι θερινοί κινηματογράφοι που ανοίγουν τη Δευτέρα θα προβάλουν, τουλάχιστον τις πρώτες τρεις μέρες λειτουργίας τους (Δευτέρα 1/6 έως Τετάρτη 3/6), επαναλήψεις ταινιών που χαρακτήρισαν την κινηματογραφική σεζόν που φτάνει στο τέλος της.

Τα Παράσιτα, το αριστούργημα του Κορεάτη Μπονγκ Τζουν Χο που θριάμβευσε στα φετινά Όσκαρ, κερδίζοντας 4 βραβεία, μεταξύ των οποίων αυτά της Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, το αντιπολεμικό δράμα 1917 του Σαμ Μέντες, η σπαρταριστή κωμωδία μυστηρίου Στα Μαχαίρια του Ράιαν Τζόνσον, ο πολυσυζητημένος Joker του Τοντ Φίλιπς, άλλα και οι πρόσφατες ταινίες αγαπημένων δημιουργών όπως οι Πέδρο Αλμοδόβαρ και Ρόμαν Πολάνσκι (Πόνος και Δόξα και Κατηγορώ..! αντίστοιχα) είναι μερικές από τις επιλογές που μπορείτε να δείτε στις αίθουσες.

Όμως και ο ελληνικός κινηματογράφος έχει να επιδείξει μερικά εξαιρετικά φετινά δείγματα, ιδανικά για θερινές προβολές: Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς, η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη που έσκισε στη μία αίθουσα που προβαλλόταν πριν από το lockdown, είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερους κινηματογράφους. Ακόμα, η Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή, η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του χειμώνα για τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλόυ, και ο συγκινητικός Απόστρατος του Ζαχαρία Μαυροειδή, αξίζουν της προσοχής σας.

Από την Πέμπτη 4/6 θα κάνουν πρεμιέρα και νέες ταινίες, οπότε το πρόγραμμα των κινηματογράφων θα διαμορφωθεί ανάλογα.

Δείτε εδώ τις κριτικές του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου για όλες τις ταινίες που προβάλλονται, καθώς και αναλυτικά τις μέρες και τις ώρες προβολών σε όλες τις αίθουσες.

 

Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.