Ο φωτογράφος Arne Svenson ζει στον δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας στη συνοικία Tribeca της Νέας Υόρκης. Για το έργο του «οι γείτονες» έστρεψε τον φωτογραφικό του φακό σε ένα πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων που βρίσκεται απέναντι από το δικό του διαμέρισμα, φωτογραφίζοντας τους κατοίκους μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα.

 

Αυτές οι φωτογραφίες τώρα πωλούνται για χιλιάδες δολάρια σε μια γκαλερί στη Νέα Υόρκη, αλλά όπως φαίνεται τα «θέματα» δεν είναι ευχαριστημένα με το γεγονός ότι βρίσκονται σε φωτογραφίες που πωλούνται.

 

 

 

 

 

 

 

Η New York Post αναφέρει ότι αρκετοί κάτοικοι είναι «έξω φρενών» με την έκθεση του Svenson στην γκαλερί Julie Saul και για το γεγονός ότι οι φωτογραφίες τους δείχνουν σε προσωπικές στιγμές όπως όταν καθαρίζουν, κοιμούνται, και με παιδιά που κρατούν αρκουδάκια.

 

Ο Clifford Finn, ένας από τους κατοίκους της πολυκατοικίας (στην οποία τα ρετιρέ φτάνουν τα 6 εκατομμύρια) είπε στην εφημερίδα «δε θα έπρεπε να επιτρέπεται να φωτογραφίζει ένας άντρας παιδιά μέσα στα δωμάτιά τους με έναν τηλεφακό. Μπορείς να πεις ό,τι θέλεις για καλλιτεχνική άδεια, αλλά πραγματικά δεν είναι αυτό το θέμα. Λυπάμαι, αλλά είμαι πραγματικά ενοχλημένος».

 

Άλλοι κάτοικοι εξετάζουν το ενδεχόμενο νομικής δράσης κατά του φωτογράφου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr