Efsynema στον Μικρόκοσμο-Το νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Εφημερίδας των Συντακτών

Efsynema στον Μικρόκοσμο-Το νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Εφημερίδας των Συντακτών Facebook Twitter
Ταινία έναρξης θα είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Οσκαρ 2020, το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» (2018).
0

Η Εφημερίδα των Συντακτών με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από την έκδοσή της διοργανώνει, από Πέμπτη 14 έως Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, το πρώτο της κινηματογραφικό φεστιβάλ με τον τίτλο «Efsynema», στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος».

Το πρώτο Efsynema καλύπτει διάφορους θεματικούς άξονες, όπως: πολιτικός κινηματογράφος, η γυναίκα στο φιλμ νουάρ, μουσικά ντοκιμαντέρ, αφιέρωμα στις ελληνίδες σκηνοθέτιδες με ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους, ανθρώπινα δικαιώματα -με ειδική αναφορά στο Justice for Zak/Zackie, καθώς και αφιέρωμα στον πρόσφατα εκλιπόντα εξαιρετικό ηθοποιό και σκηνοθέτη Τάκη Σπυριδάκη.

Ταινία έναρξης θα είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Οσκαρ 2020: Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» (2018) το οποίο συμμετείχε στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου (Μπερλινάλε) τον περασμένο Φεβρουάριο, στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο όπου και απέσπασε το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου FIPRESCI και αποτέλεσε την ταινία έναρξης του Visions du Réel, ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο που τον περασμένο Απρίλιο γιόρτασε τα 50 χρόνια του.

Efsynema στον Μικρόκοσμο-Το νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Εφημερίδας των Συντακτών Facebook Twitter
Το 1ο Efsynema φιλοξενεί τη μικρού μήκους ταινία του Βασίλη Κεκάτου «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς».

Επίσης, το 1ο Efsynema θα φιλοξενήσει και τον Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους των Καννών που έλαβε για πρώτη φορά ελληνική ταινία (2019) και πρόκειται για τη μικρού μήκους ταινία του Βασίλη Κεκάτου «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς».

Κατά τη διάρκεια του επταήμερου Φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες που δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα, καθώς και μία ταινία έκπληξη. Αλλά και ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, βραβευμένες σε εγχώρια αλλά και διεθνή φεστιβάλ.

Επίσης, στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν γνωστοί Έλληνες μουσικοί σε θεματικές. Ο Βαγγέλης Γερμανός, η Sma.ra.gda, ο Μελαχρινός Βελέντζας και ο Κώστας Ανδρέου είναι μερικοί από αυτούς.

Κάθε προβολή θα συνοδεύεται από ομιλίες από τους σκηνοθέτες, καθώς και από καθηγητές, ερευνητές, κινηματογραφιστές, ηθοποιούς και εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων.

Info

14 – 20 Νοεμβρίου 2019
Κινηματογράφος Μικρόκοσμος (Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ
Τηλ.: 2109230081)
Εισιτήρια: 5 ευρώ ημερήσιο, 20 ευρώ εβδομαδιαίο (στα εισιτήρια συμπεριλαμβάνονται: η είσοδος στις ταινίες, οι μουσικές βραδιές καθώς και το ποτό/φαγητό που θα προσφερθεί τις δύο πρώτες μέρες του φεστιβάλ)

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.