Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας επανέρχεται για 2η χρονιά πλουσιότερο και διευρυμένο. Η διοργάνωση που απευθύνεται σε παιδιά και οικογένειες θα φιλοξενηθεί από τις 18 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στον Δαναό περιλαμβάνοντας εκπαιδευτικές προβολές και ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό πρόγραμμα.


Την αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει η ταινία Μπίντι (Binti) της Φρεντερίκε Μίγκομ την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, με μια ιδιαίτερη, «εκτός έδρας» κινηματογραφική πρεμιέρα, την οποία το Φεστιβάλ μοιράζεται με το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη.


Εκτός από την πρεμιέρα τα παιδιά του Χωριού θα παρακολουθήσουν και τις υπόλοιπες προβολές και δραστηριότητες του φεστιβάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στον Δαναό και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά περισσότερα για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και πώς μπορούν να συμβάλλουν και οι ίδιοι σε αυτό.

 

To "A Modest Defeat" θα προβληθεί στο 2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας.
To "A Modest Defeat" θα προβληθεί στο 2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας.


Το Φεστιβάλ παρουσιάζει ένα γεμάτο κινηματογραφικό πρόγραμμα με ταινίες για όλες τις ηλικίες: επιλεγμένα κινούμενα σχέδια για παιδιά έως 3 ετών -η ιδανική πρώτη επαφή με τη μεγάλη οθόνη-, ταινίες μικρής διάρκειας χωρίς διαλόγους ή με ζωντανή μεταγλώττιση επί σκηνής για παιδιά έως 8 ετών, ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους για παιδιά που αισθάνονται "μεγάλα", ένα ειδικά επιλεγμένο πρόγραμμα για εφήβους, εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια αλλά και δύο πρωτότυπες δράσεις: το Crybaby Matinee (προβολή όπου μωρά είναι καλοδεχούμενα) και το Baby & Me.

 

«Κάνοντας την πρεμιέρα μας στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη και φιλοξενώντας μαθητές από τους Αρκιούς και τα Πράμαντα Ιωαννίνων, τονίζουμε την επιλογή μας να γίνει το παιδικό περιεχόμενο και η εμπειρία του Φεστιβάλ προσβάσιμα σε όσο περισσότερα παιδιά είναι δυνατόν» υπογραμμίζει η Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αμάντα Λιβανού.

 

«Φέτος, εκτός των άλλων, παρουσιάζουμε και ένα τολμηρό πρόγραμμα για παιδιά από 13 ετών προτρέποντας τους γονείς των εφήβων να το παρακολουθήσουν μαζί με τα παιδιά τους. Το πρόγραμμα Teen Spirit μιλάει στη γλώσσα των νέων θίγοντας θέματα που δεν συζητιούνται εύκολα στο οικογενειακό τραπέζι», λέει η Διευθύντρια του Φεστιβάλ Καλλιόπη

Χαραλάμπους-Κριέφ.

 

Zibilla (2019)
Zibilla (2019)

 

Info

2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

18-24 Νοεμβρίου 

Εισιτήρια: Για τις προβολές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (τηλ. 210 7282333) στα εκδοτήρια του Μεγάρου, στο http://www.megaron.gr/  και σε όλα τα καταστήματα Public.

Για τις προβολές στον Δαναό: στο ταμείο και στο http://www.danaoscinema.gr/

Περισσότερες πληροφορίες εδώ