Την υπηρεσιακή τους ιδιότητα ως υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού και ότι ενεργούσαν με εντολή της υπηρεσίας τους, επικαλέστηκαν οι δύο γυναίκες στους αστυνομικούς που οι ίδιες κάλεσαν για να απομακρύνουν τους ανήλικους από την ταινία Τζόκερ, σε κινηματογράφους στην Κυψέλη και στο Μαρούσι.
Υπενθυμίζεται πως το πρωί η Λίνα Μενδώνη, η υπουργός πολιτισμού διέψευσε πως υπήρχε τέτοια εντολή και δήλωσε πως ερευνά το περιστατικό και τις υπαλλήλους των οποίων την πράξη καταδίκασε.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταδίδει πως όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, προχτές το απόγευμα από το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και χτες το απόγευμα από τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», στην Κυψέλη, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση οι δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους, ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία που είναι ακατάλληλη και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα νόμιμα.
Στα σημεία μετέβησαν αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών. Ειδικότερα στο Mall, βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ στην Κυψέλη βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους.
Οι επτά του Mall οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Τμήμα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία έδωσε κατάθεση.
Όπως ισχυρίζεται στην κατάθεση της η υπάλληλος, υπήρχαν στην υπηρεσία της καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν την συγκεκριμένη ταινία. Για τις καταγγελίες αυτές, πάντα σύμφωνα με την κατάθεση, ενημερώθηκε εισαγγελέας, ο οποίες έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι. Και οι δύο υπάλληλοι ανέφεραν ότι στο πλαίσιο αυτό πήραν εντολή από την προϊσταμένη τους να προχωρήσουν στους ελέγχους.
Στην περίπτωση του Mall, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του υπευθύνου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Στη δεύτερη περίπτωση, η υπάλληλος, η οποία ανέφερε τα ίδια στους αστυνομικούς που κάλεσε, δεν ζήτησε να προχωρήσει το θέμα, γι' αυτό έγινε μόνο καταγραφή του περιστατικού και των ανηλίκων και κλήθηκαν οι γονείς τους οι οποίοι τους παρέλαβαν.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τους ελέγχους
Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών.
Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.
Και αυτό τους κάνει ίσως πιο επικίνδυνους.
Αλλά ότι δεν αρέσει στο μέσο έλληνα πρέπει να απαγορεύεται;
Που πάει αυτή η χώρα;;;
Μάλλον πρέπει να ψηφίσουμε και ενα νόμο που να λεει ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται.
Αλλά ας τον αλλάξουμε τον ρημαδονόμο πρώτα.
Η ανά φύλο απασχόληση στο σύνολο της οικονομίας (ποσοστά 2015): άνδρες 58%/γυναίκες 42% (ΕΛΣΤΑΤ, Μάρτιος 2016), ενώ η κατάταξη του τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο (ποστοστά 2015): άνδρες 53,3%/γυναίκες 46,7% (Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, Μάρτιος 2016).
Το ερώτημα μου ήτο σαφές.
Το τσουτσουνομετρημα θα επιστραφεί, όπως και δήποτε.
Εγώ, πάλι, λέω το τσουτσουνομέτρημα να παραμείνει εκεί που του αρμόζει, στα του γυμνασίου δηλαδή.
Θα το έχω υπόψη μου την επόμενη φορά που θα δούμε άρθρο για το πόσες γυναίκες είναι σκηνοθέτες και αν πρέπει να γίνει κάτι γι'αυτό ή για τα equal payment άρθρα.
Βλαχάκι, ίδια κριτήρια σε όλα. Όχι άλλα έτσι άλλα αλλιώς.
...οπότε ok!
Διάλεξε: ελεφαντάκι, γατάκι, παπάκι ή κορκόδειλο (sic);
https://images.app.goo.gl/WnC2vmbPfVD11qQs7
Πέρασαν οι αστυνομικοί χειροπέδες σε αυτά τα εκκολαπτόμενα αντικοινωνικά στοιχεία ;