Απεργία την Πρωτομαγιά

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (19-25/9)

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (19-25/9) Facebook Twitter
Florence and the Machine
0

ΜΟΥΣΙΚΗ

Florence and the Machine
«Η αρχαία ελληνική τέχνη και η μυθολογία έπαιζαν πάντα τεράστιο ρόλο στη δουλειά μου κι έτσι δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μέρος για το τελευταίο σόου αυτού του δίσκου, αυτής της περιοδείας» είπε η ίδια η Florence Welch, ανακοινώνοντας την πρώτη συναυλία στο Ηρώδειο, λίγο πριν ανακοινωθεί απανωτά η δεύτερη στον ίδιο χώρο και η τρίτη στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, με τα εισιτήρια να εξαφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά.
19 & 22/9 Ηρώδειο, 21/9 Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου (sold out)

STAND UP

John Cleese, Last time to see me before I die

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (19-25/9) Facebook Twitter
John Cleese


Το Τελευταία ευκαιρία να με δείτε πριν πεθάνω ίσως να είναι ο πιο ιδιοφυής τίτλος περιοδείας που έχει υπάρξει ποτέ. Στα 79 του, ο Βρετανός κωμικός και μέλος των θρυλικών Monty Python γυρνάει τον κόσμο με παραστάσεις που γίνονται συνεχώς sold out και για πρώτη φορά κάνει στάση και στην Αθήνα, στο Ηρώδειο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το αιρετικό του στυλ.
20/9, Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου (στάση μετρό Ακρόπολη), 21: 00, εισ.: 25-95 ευρώ

ΠΑΡΤΙ

Νύχτες Πρεμιέρας Birthday Party
Το μεγάλο γενέθλιο πάρτι για τα 25 χρόνια των Νυχτών Πρεμιέρας συνδιοργανώνεται από το φεστιβάλ και τη LiFO και θα πραγματοποιηθεί στο Ρομάντσο, με DJ set από τους SLAM.
20/9, Bios.Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3, 23:00, ελεύθερη είσοδος

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Περπατώντας πέρα από την Αθήνα

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (19-25/9) Facebook Twitter
Κώστας Μασσέρα


Την ομορφιά της Αθήνας που χάνεται μέσα στην καθημερινότητα αποτυπώνει μια ομάδα πέντε καλλιτεχνών (Ένη Κούκουλα, Κλεοπάτρα Κουρλαμπά, Κώστας Μασσέρας, Ηλίας Τσαουσάκης, Ναυσικά Χαραλαμπίδου) στην πρώτη φωτογραφική έκθεση που στήνεται στο Κέντρο Τεχνών «Μετς», ένα ιστορικό κτίριο, πρόσφατα ανακαινισμένο, που μετρά έναν αιώνα ζωής.
Έως 5/10, Κέντρο Τεχνών Μετς - Εικονουργία, Ευγενίου Βουλγάρεως 6. Ώρες λειτουργίας: Σάβ. 11:00-15:00, Τρ.-Πέμ.-Παρ. 18:00-21:00, Τετ. 10:00-14:00, είσοδος ελεύθερη.

ΒΙΒΛΙΟ

An intimate evening with Christopher King
O Αμερικανός ερευνητής που κατέγραψε το μεγαλείο της ηπειρώτικης μουσικής στο εξαιρετικό Ηπειρώτικο Μοιρολόι παίζει μπλουζ, ρεμπέτικα και δημοτικά τραγούδια από 78 RPM δίσκους, διαβάζει κείμενα από το νέο του βιβλίο και συνομιλεί με το κοινό στο Ρομάντσο. Το βιβλίο του, οι δίσκοι LP και τα CD του θα είναι προς πώληση και οι επισκέπτες θα μπορούν να τα αγοράσουν υπογεγραμμένα.
19/9, Bios. Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3, 21:00, είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ

Apparat

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (19-25/9) Facebook Twitter
Apparat


Δύο μήνες μετά την εμφάνισή του στο θρυλικό Montreaux Jazz Festival, ο Apparat έρχεται στο Gagarin για ένα ατμοσφαιρικό live ηλεκτρονικής μουσικής. Γνωστός και ως Moderat, ο Βερολινέζος έχει γράψει κομμάτια που έχουν ακουστεί στο «Breaking Bad», στο «Skins» και στην ταινία Annihilation, ενώ τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφόρησε το «LP5», την πιο minimal δουλειά του μέχρι σήμερα.
20/9, Gagarin, Λιοσίων 205, 21:00, εισ.: 24-30 ευρώ

Ξανά 1999
Πριν από 20 χρόνια, το 1999, η Τεχνόπολη μπήκε στη ζωή της πόλης. Στη φετινή επέτειο θα τραγουδήσουμε κομμάτια από εκείνη τη χρονιά με μαζί με τους καλλιτέχνες που τα πρωτοτραγούδησαν και άλλους που θα τα ερμηνεύσουν πρώτη φορά. Κ. Βήτα, Δραμαμίνη, Στάθης Δρογώσης, Μελίνα Κανά, Δημήτρης Κόψης, Κορίνα Λεγάκη, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Μαρία Παπαγεωργίου, Απόστολος Ρίζος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μανώλης Φάμελλος, Katerine Duska, Nalyssa Green και πολλοί άλλοι θα είναι εκεί.
19/9, Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι, 20:30, εισ.: από 12 ευρώ

ΜΟΥΣΙΚΗ

The Boy & Σείριος Σαββαΐδης
Το καινούργιο του άλμπουμ «Παραδουλεύτρα», το οποίο κυκλοφορεί αρχές Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει για πρώτη φορά ο The Boy μαζί με όλα τα παλιότερα αγαπημένα του κομμάτια. Μαζί του ο Σείριος Σαββαΐδης.
21/9, Death Disco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, 20:30, εισ.: 8 ευρώ

Sma Rag Da

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (19-25/9) Facebook Twitter
Sma Rag Da


Αυτοπροσδιορίζεται ως musical safarist και έχει πειραματιστεί με την παραδοσιακή μουσική, με διασκευές στα «Tσοπανάκος ήμουνα» και «Αθαμανία Όμορφη», μεταξύ άλλων. Η Σμαράγδα Αλεξανδρή, μαζί με τους Amalia & The Architects, ανεβαίνει στη σκηνή του 6 d.o.g.s λίγο πριν από την κυκλοφορία του «Air Sickness Bag».
20/9, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 6 ευρώ

DANCE

Techniques Day 1: Carl Cox & Luigi Madonna
Κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας techno και house σε μια διοργάνωση με τη σφραγίδα του Blend. Ο Carl Cox, ο ζωντανός θρύλος της ηλεκτρονικής μουσικής, και ο Luigi Madonna, καλεσμένοι στη πρώτη μέρα του φεστιβάλ.
21/9, Gazi Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, 23:00. Εισιτήριο: 35-50 ευρώ (κανονικό)

Culture
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.