Στη δημοσιότητα έδωσε το HBO το τρέιλερ από τη νέα μίνι σειρά για την Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας την οποία θα υποδυθεί η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός Έλεν Μίρεν

 

Η Έλεν Μίρεν που υποδύθηκε τη Βασίλισσα Ελισάβετ B' το 2006 στην ταινία του Στίβεν Φρίαρς, ερμηνεία που της χάρισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, αλλά και την Ελισάβετ Α' στη μίνι σειρά του ΗΒΟ, θα ενσαρκώσει τη Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας στη μίνι σειρά που ετοιμάζουν ΗΒΟ και Sky.

 

Η νέα αυτή μίνι σειρά επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ηγεμονίας της αυτοκράτειρας της Ρωσίας κατά τα οποία κυβέρνησε με σιδερένια πυγμή και έχοντας ως εραστή τον Γκριγκόρι Ποτέμκιν, που υποδύεται ο Τζέισον Κλαρκ. «Ξέρεις τι κρατάω στο χέρι μου;» ακούγεται να ρωτάει με αλαζονεία η ηθοποιός πριν απαντήσει την ίδια της την ερώτηση. «Την απόλυτη δύναμη». 

 

 

 

«Όταν ήμουν νέα ονειρευόμουν την ελευθερία, το σπάσιμο των αλυσίδων», εμφανίζεται να λέει η ηθοποιός στο τρέιλερ. «Αλλά όσο μεγαλώνεις οι επιλογές σου περιορίζονται. Έτσι, αντί αυτών, μας έδωσα μια αυτοκρατορία. Αλλά ήξερα ακριβώς τι έκανα». 

 

Με πληροφορίες από wmagazine.com/vanityfair.com