Μια σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες νέων Ρουμάνων μικρομηκάδων προσφέρει στους Έλληνες κινηματογραφόφιλους το φετινό Big Bang International Short Film Festival και η t-shOrt. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 7-9 Ιουνίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με ελεύθερη είσοδο.


Θα διαγωνιστούν μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης αλλά και παλαιότερης παραγωγής από την Ρουμανία, ενώ η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης είναι πως θα παρουσιαστούν, για πρώτη φορά στην Αθήνα, οι πρώτες ταινίες μερικών από τους γνωστότερους Ρουμάνους δημιουργούς, όπως ο Κριστιάν Μουνγκίου, ο Κρίστι Πούιου και ο Κορνέλιου Πορουμπόιου.


Επιπλέον το τριήμερο προβολών θα περιλαμβάνει ξεχωριστό αφιέρωμα με θέμα "Υγεία και ασφαλιστικό σύστημα", στο οποίο θα συμμετέχουν ταινίες από την Ελλάδα, την Ρουμανία και την Αυστρία. Τo πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ταινίες μυθοπλασίας και animation.


Το Φεστιβάλ, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον σκηνοθέτη και παραγωγό Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη, θα πραγματοποιηθεί 7-9 Ιουνίου (Παρασκευή-Κυριακή) στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Την Κυριακή 9/6, στην τελετή λήξης (10 μ.μ.), θα απονεμηθούν τα βραβεία και θα παρουσιαστεί μουσικό πρόγραμμα από τη Ρουμανία. Ερμηνεύει η Gabriela Apostol (φωνή) και ο Igor Sprincean (κιθάρα).

 

Κριστιάν Μουνγκίου
Κριστιάν Μουνγκίου

 

Info
Big Bang International Short Film Festival
7-9 Ιουνίου
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136
Είσοδος ελεύθερη