Οι ακαθαρσίες των σκύλων, ο πεζόδρομος της οδού Αινιάνος και η κατάσταση στο Γκάζι

Οι ακαθαρσίες των σκύλων, ο πεζόδρομος της οδού Αινιάνος και η κατάσταση στο Γκάζι Facebook Twitter
Πολύ σπάνια βλέπεις ανθρώπους με γάντια και σακουλάκι για να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους, όταν τους βγάζουν βόλτα για την ανάγκη τους. Φωτο: eurokinissi/Βερβερίδης Βασίλης
0

1

Ακαθαρσίες σκύλων

Πολύ σπάνια βλέπεις ανθρώπους με γάντια και σακουλάκι για να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους, όταν τους βγάζουν βόλτα για την ανάγκη τους. Και, φυσικά, είναι πολλοί αυτοί που δεν κάνουν τον κόπο να τις μαζέψουν. Μετά τις 8 το βράδυ πολλοί πεζόδρομοι γεμίζουν με ακαθαρσίες που σε περιμένουν να τις πατήσεις και να τις μεταφέρεις στο σπίτι (και όχι, αν τις πατήσεις δεν είναι τύχη).

2

Το Γκάζι

Πόσο κρίμα που μία από τις πιο ωραίες γειτονιές της Αθήνας έχει εξελιχθεί σε μέρος απ' όπου πολύς κόσμος αποφεύγει συνειδητά ακόμα και να περάσει αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος. Η ευρύτερη περιοχή του Κεραμεικού έχει περάσει απ' όλα τα στάδια της «πιάτσας»: από σταθερή επιλογή εξόδου με μερικά από τα πιο αγαπημένα στέκια της προηγούμενης δεκαετίας, μετά την άφιξη του μετρό στην πλατεία εξελίχθηκε σε μαζικό διασκεδαστήριο, για να γνωρίσει την παρακμή και τη στασιμότητα εδώ και χρόνια με μαγαζιά λαϊκής απήχησης που αλλοίωσαν τον βιομηχανικό χαρακτήρα της. Κι όμως, αν βρεθείς εκεί πρωινές ή μεσημεριανές ώρες, ακόμα και κάποια Δευτερότριτα βράδυ που δεν έχει κίνηση, θα νιώσεις ότι υπάρχουν ακόμη ψήγματα αυθεντικότητας.

3

Πεζόδρομος Αινιάνος

Οι ακαθαρσίες των σκύλων, ο πεζόδρομος της οδού Αινιάνος και η κατάσταση στο Γκάζι Facebook Twitter
Σύριγγες, σκουπίδια εκτός κάδων και απελπισμένες φιγούρες διερχόμενων τοξικοεξαρτημένων θα συναντήσεις εκεί όπου, κατά τ' άλλα, υπάρχει παλμός και ζωή. Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας.

Ο μικρός πεζόδρομος που «κόβει» την 3ης Σεπτεμβρίου και την Πατησίων βρίσκεται απέναντι από το Πεδίον του Άρεως. Αυτό το στενό σού «κόβει» και την ανάσα, αν τύχει να το περπατήσεις. Σύριγγες, σκουπίδια εκτός κάδων και απελπισμένες φιγούρες διερχόμενων τοξικοεξαρτημένων θα συναντήσεις εκεί όπου, κατά τ' άλλα, υπάρχει παλμός και ζωή – αφού στα μισά του υπάρχει ένα καφέ-μπαρ, στέκι της περιοχής. Έτσι δημιουργείται και η απορία: πόσο απαθής μπορείς να στέκεσαι, όχι ως περαστικός αλλά ως θαμώνας στο συγκεκριμένο μαγαζί;

Αθήνα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eντυπωσιάζει η υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ

Αυτοκίνητο / Eντυπωσιάζει η υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ

16 στροφές, μία γέφυρα και ένα άλμα περιλαμβάνει η πίστα που θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και την οποία θα παρακολουθήσουν περίπου 50 εκατ. τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο.
ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ
Explainer: Τι ισχύει με τα ωράρια μουσικής στα καταστήματα διασκέδασης της Αθήνας;

Αθήνα / Explainer: Τι ισχύει με τα ωράρια μουσικής στα καταστήματα διασκέδασης της Αθήνας;

«Το Γκάζι δεν είναι Μύκονος» διεμήνυσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ξεκαθαρίζοντας πως ο δήμος Αθηναίων θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι στους επαγγελματίες που δεν σέβονται τους νόμους της πόλης.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΡΙΜΑΝΑΚΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ