Αθήνα

Αθήνα Facebook Twitter
0

Στον σταθμό του Θησείου περιμένουμε να ξεκινήσουμε / ψιλόβροχο, και από τα μεγάφωνα ξεχύνεται η μελωδία του πιο μελαγχολικού τραγουδιού που μπορώ να θυμηθώ / είναι το «A whiter shade of pale» των Procol Harum / αυτό το τραγούδι είναι σαν λυπημένο σκυλί στη γωνία, μου σπαράζει την καρδιά κάθε φορά που το ακούω / αλλά ο DJ των ΗΣΑΠ μάς παίζει την ινστρουμένταλ εκδοχή κι εκεί που ήμουν έτοιμος να συγκινηθώ μεταφέρομαι νοερά σε κάποιο σούπερ μάρκετ ή ασανσέρ / όταν κλείνουν οι πόρτες και κάνουμε δύο βήματα ξεπροβάλλει στο βάθος το θεόρατο πολυ-διασκεδαστήριο του Ηλία Μαρασούλη, που υψώνεται πάνω από το υπο κατασκευή πάρκινγκ στη γωνία της Πειραιώς με την Ιερά Οδό / η τελεσίδικη πράξη θανάτου για όσους ήλπιζαν να αναχαιτιστεί κάπως η λαίλαπα των μπαρ και των εστιατορίων στο Γκάζι / τουλάχιστον, στο τμήμα ανάμεσα στην Ιερά Οδό και την Περσεφόνης / επισήμως, το λούνα-παρκ της Αθήνας / τώρα το εμπεδώσαμε / άρχισαν οι κατεδαφίσεις στο μέτωπο της συνέχειας της οδού Περσεφόνης πάνω από την Πειραιώς, εκεί που θα ανεγερθεί το θεατρικό συγκρότημα της Ελληνικής Θεαμάτων / οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια πολύ «ελαφριά» κατασκευή και μηδενικές εκσκαφές για τον φόβο των αρχαίων / με αφορμή την απόφαση του Δήμου Αθηναίων για επέκταση του μέτρου σε πέντε νέες περιοχές (Μέγαρο Μουσικής, γήπεδο ΠΑΟ, Γουδή, Ιλίσια και Θησείο) το ΤΕΕ έστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να προηγηθεί μελέτη αξιολόγησης για τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης και παράλληλα να ληφθούν μέτρα, ώστε να μη σταθμεύουν δωρεάν τα επαγγελματικά οχήματα / εννοείται! / κάνει, επίσης, ειδική αναφορά στην παράνομη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων, ακόμη και μπροστά στο Ζάππειο / όχι μόνο καταστρέφεται ένα από τα ωραιότερα σημεία της πρωτεύουσας, αλλά δημιουργεί και κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Βασιλίσσης Όλγας / για το τέλος, κάτι ωραίο / ο νέος σταθμός του μετρό στο Νομισματοκοπείο / μεγαλοπρεπής και cozy, οι μεγάλες κόκκινες επιφάνειες ταιριάζουν μια χαρά με τις μεταλλικές επενδύσεις / το Νομισματοκοπείο προορίζεται για συγκοινωνιακός κόμβος των ανατολικών προαστίων / αν προχωρήσουν τα σχέδια, όλα τα λεωφορεία από Αγία Παρασκευή, Χολαργό και Μεσόγεια θα κάνουν τέρμα εδώ / κι όταν τελειώσουν και τα έργα για το πάρκινγκ, η περιοχή θα μοιάζει κάπως έτσι (βλέπε φωτό!).

[www.myspace.com/urbane71]

Αθήνα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθήνα: Κενά διαμερίσματα, απίστευτα ενοίκια

Ρεπορτάζ / Αθήνα: Κενά διαμερίσματα, απίστευτα ενοίκια

Χιλιάδες διαμερίσματα και επαγγελματικά γραφεία στην Αθήνα είναι κενά. Την ίδια στιγμή το στεγαστικό πρόβλημα διογκώνεται, με τα ενοίκια να έχουν εκτοξευτεί και τα σπίτια στο κέντρο της πόλης να είναι δυσεύρετα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ένας ξενώνας για ευάλωτους ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους

Lgbtqi+ / Ένα «καταφύγιο» για τα ευάλωτα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Αθήνα

Υπογράφηκε χτες το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον δήμο Αθηναίων και δέκα ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις για τη δημιουργία ενός ξενώνα για ευάλωτα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Η δομή αναμένεται να λειτουργήσει την άνοιξη του ’24, οι προκλήσεις όμως που αφορούν τη λειτουργία του παραμένουν πολλές.   
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αστική θερμονησίδα: Πώς έγινε φούρνος η Αθήνα και τι κάνουν άλλες πόλεις της Ευρώπης

Ρεπορτάζ / Αστική θερμονησίδα: Πώς έγινε φούρνος η Αθήνα και τι κάνουν άλλες πόλεις της Ευρώπης

Η Αθήνα είναι μια κλιματικά άρρωστη πόλη που «καίγεται» από το ατμοσφαιρικό φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, ένα φαινόμενο που τα επόμενα χρόνια θα αλληλεπιδράσει σφόδρα με τους παρατεταμένους και συχνούς καύσωνες τους οποίους θα φέρει η κλιματική αλλαγή. Τι πρέπει να γίνει για να θεραπευτεί η πόλη από την ακραία ζέστη;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Πόσο εύκολα μπορούμε να βρούμε πλέον ταξί στην Αθήνα;

Ρεπορτάζ / Πόσο εύκολα μπορούμε να βρούμε πλέον ταξί στην Αθήνα;

Η αναμονή στις εφαρμογές και τις εταιρείες ραδιοταξί, όσα ζούμε καθημερινά παρακαλώντας για κούρσα στο Μοναστηράκι ή στην πλατεία Συντάγματος και η πλευρά των εκπροσώπων των οδηγών.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Οι Αθηναίοι ψάχνουν σπίτι να νοικιάσουν και δεν βρίσκουν - Οι αιτίες και οι λύσεις

Έρευνα / Οι Αθηναίοι ψάχνουν σπίτι να νοικιάσουν και δεν βρίσκουν - Οι αιτίες και οι λύσεις

Όσο πυκνώνουν οι... διωγμοί συμβατικών νοικάρηδων προς χάριν του AirBnB, τόσο τα νοίκια παίρνουν την ανιούσα: οι τιμές ανά περιοχή, η μηδενική διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών, οι συγκρίσεις με τα προηγούμενα χρόνια.
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
Πλατεία Αγίας Ειρήνης: Στο έλεος της ηχορύπανσης, της ανομίας και της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων

Aθήνα / Πώς διέλυσαν και καταπάτησαν την πλατεία Αγίας Ειρήνης

Τρεις μόνιμοι κάτοικοι και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας μιλούν στη LiFO για την άναρχη ανάπτυξη της περιοχής και την καταπάτηση του δημόσιου χώρου, που έχει εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ