ΝΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης ή εκλογές οι δύο επιλογές του Τσίπρα

ΝΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης ή εκλογές οι δύο επιλογές του Τσίπρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το πάγιο αίτημά της για εκλογές επανέλαβε σήμερα η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το σκοπιανό και τους κλυδωνισμούς στα κόμματα της συγκυβέρνησης. 

«Σε μία περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει κρίσιμα εθνικά και οικονομικά ζητήματα, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος τη βυθίζουν σε επικίνδυνη αστάθεια» τονίζει, σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς. 

«Ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα» προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στις 10π.μ.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα απειλεί με «ανένδοτο» αγώνα για το εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Πάνος Καμμένος διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πριν λίγες ημέρες, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωνε σε συνέντευξή του: «Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δεν θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του».

Παράλληλα χαρακτήρισε το κυβερνητικό σχήμα του 2015 «κυβέρνηση σωτηρίας, που μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος. Δεν θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος».

Ο Πάνος Καμμένος απάντησε, εμμέσως, με ένα αιχμηρό tweet.

«Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα.
Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος:
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ.
Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ».

Ο πρωθυπουργός απάντησε, επί της ουσίας, στον Πάνο Καμμένο, από τη Σαμοθράκη.

«Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σ' αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι ως εθνικά ωφέλιμο, δεν πρόκειται να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ αυτό που θεωρούμε και είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα. Προς τα έξω, παρά τις διαφορές στο εσωτερικό, οι Έλληνες είναι ενωμένοι και υπερασπίζονται την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM