Spiegel: Ανοίγει ο δρόμος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Spiegel: Ανοίγει ο δρόμος για τη Συμφωνία των Πρεσπών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σχολιάζει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. «151 βουλευτές σε σύνολο 300 στο ελληνικό κοινοβούλιο υποστήριξαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Τώρα μπορεί να υπογραφεί η συμφωνία με τη "Μακεδονία", η οποία πρόκειται να τερματίσει μια διαφωνία δεκαετιών».

Κατά τα άλλα το περιοδικό δεν κάνει κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο αλλά κυρίως περιγράφει τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. 

« Ο Τσίπρας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης μετά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου λόγω της διαφωνίας του για τη συμφωνία με τη "Μακεδονία"» ,γράφει το Spiegel και προσθέτει ότι και «η αντιπολιτευόμενη Νέα Δημοκρατία απορρίπτει τη συμφωνία του Τσίπρα με την ΠΓΔΜ»

Την περασμένη εβδομάδα το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» . Το Κοινοβούλιο της Αθήνας πρέπει τώρα να κυρώσει τη συμφωνία για να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της πρώην γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, την οποία η Ελλάδα είχε μπλοκάρει λόγω της διαφωνίας για το ονοματολογικό, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM