Ποτάμι: Ναι στην Συμφωνία των Πρεσπών και όχι στην κυβέρνηση

Ποτάμι: Ναι στην Συμφωνία των Πρεσπών και όχι στην κυβέρνηση Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει την θέση εξέδωσε το Ποτάμι με αφορμή πληροφορίες και εκτιμήσεις για τη τελική στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα κάνει λόγο για ευφάνταστες υποθέσεις, καθώς «η αποσύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και το "Μακεδονικό" δημιουργούν όντως πρόσφορο έδαφος για κάθε είδους υποθέσεις. Καλό θα είναι όμως οι υποθέσεις αυτές να εδράζονται και σε πραγματικά δεδομένα».

Το Ποτάμι υπενθυμίζει επί του παρόντος τις δύο κύριες απαντήσεις στα ερωτήματα των ημερών και δεσμεύεται για τις τελικές αποφάσεις του μετά τις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κινήματος, που είναι προγραμματισμένες για απόψε το βράδυ και αύριο το μεσημέρι, παραφράζοντας τον Χαρίλαο Φλωράκη και αναφέροντας: «Οι μέρες είναι γκαστρωμένες».

Συγκεκριμένα, για το εάν το Ποτάμι στηρίζει την κυβέρνηση, η απάντηση της Σεβαστουπόλεως είναι κατηγορηματική: «Όχι. Το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Είμαστε στην αντιπολίτευση και αυτό δεν αλλάζει. Η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα αρχή, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς κομματικό κράτος. Το Ποτάμι ήδη έχει ψηφίσει την πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί τον Ιούνιο του 2018 και θα ξανακάνει το ίδιο αν κατατεθεί ανάλογη πρόταση. Η θέση μας, όπως διατυπώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Θεσσαλονίκη από τον επικεφαλής, είναι ξεκάθαρη: Αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία τότε η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές».

Στο έτερο ερώτημα, εάν το Ποτάμι στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η απάντηση είναι θετική. «Ναι. Το Ποτάμι από την ίδρυση του -το 2014- έχει ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας της πΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Η διαιώνιση του προβλήματος για δεκαετίες είναι επιζήμια για την Ελλάδα όπως μαρτυρά και η αναγνώριση της γειτονικής χώρας με το όνομα "Μακεδονία" από 140 και πλέον κράτη. Ειδικά στη σημερινή συγκυρία υποστηρίζουμε την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, καθότι αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα της περιοχής. Για τους ίδιους λόγους είμαστε θετικοί στην είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Πρέπει λοιπόν να κλείσουμε άμεσα τα μέτωπα στα βόρεια σύνορά μας και με τη συμπαράσταση των συμμάχων μας να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους εξ ανατολών. Αυτό είναι το συμφέρον της πατρίδας μας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM