Πορτογαλία: Δεκάδες κρούσματα σε δομή φιλοξενίας προσφύγων - Τέθηκαν σε καραντίνα

Πορτογαλία: Δεκάδες κρούσματα σε δομή φιλοξενίας προσφύγων - Τέθηκαν σε καραντίνα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Περισσότεροι από εκατό πρόσφυγες που διαμένουν σε ένα ξενώνα για νέους στη Λισαβόνα μολύνθηκαν από κορωνοϊό και τέθηκαν σε καραντίνα, έγινε γνωστό από τη δημαρχία της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Σε έναν συνολικό αριθμό περίπου 180 ενοίκων, 138 βρέθηκαν θετικοί. Μεταφέρθηκαν αλλού και τέθηκαν σε καραντίνα, δήλωσε εκπρόσωπος της δημαρχίας.

Ο ξενώνας όπου διέμεναν εκκενώθηκε την Κυριακή έπειτα από την ενημέρωση για ένα ύποπτο περιστατικό, έναν άνδρα που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος της Λισαβόνας, αρμόδιος για την πολιτική προστασία, Κάρλος Κόστα. Οι υπόλοιποι ένοικοι προσώρας δεν έχουν συμπτώματα της ασθένειας Covid-19, πρόσθεσε.

Το οίκημα που βρίσκεται σε μια συνοικία του κέντρου της Λισαβόνας απολυμάνθηκε στο μεταξύ από τους πυροσβέστες και οι πρόσφυγες που βρέθηκαν αρνητικοί στα τεστ μπόρεσαν και πάλι να εγκατασταθούν εκεί.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι πρόσφυγες αυτοί είναι όλοι άνδρες που έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου στην Πορτογαλία.

«Είναι νέοι από την Αίγυπτο, την Ακτή Ελεφαντοστού και άλλες περιοχές του κόσμου», διευκρίνισε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση RTP ο Μοχάμεντ Άμπεντ, υπεύθυνος για το τέμενος της Λισαβόνας, εκεί όπου περίμεναν τα αποτελέσματα των τεστ.

Η Πορτογαλία αποφάσισε να δώσει σε όλους τους μετανάστες που περιμένουν την πολιτογράφησή τους και στους αιτούντες άσυλο τα ίδια δικαιώματα με αυτά των κατοίκων, κυρίως σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα, καθ΄όλη τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει από τις 19 Μαρτίου έχει παραταθεί μέχρι και τις 2 Μαΐου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM
Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM