Γεωργιάδης: Δεν είναι χαμένη η φετινή χρονιά για τον τουρισμό

Γεωργιάδης: Δεν είναι χαμένη η φετινή χρονιά για τον τουρισμό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της για τον τουρισμό.

«Δεν θεωρούμε την φετινή χρονιά χαμένη. Δεν θα είναι χρονιά ρεκόρ, προφανώς, αλλά από μία μικρότερη πίτα η Ελλάδα μπορεί και θα διεκδικήσει μεγαλύτερο κομμάτι. Δεν θα αφήσουμε την τουριστική βιομηχανία να καταστραφεί, έχουμε πολλές ιδέες και θα τις χρησιμοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ ανέφερε ότι είναι πρόωρο ακόμη να ειπωθεί ποιες ξενοδοχειακές μονάδες θα ανοίξουν και ποιες όχι.

Σημειώνεται ότι, αναφερόμενος στο φετινό καλοκαίρι ο λοιμωξιολόγος Νικόλαος Σύψας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρχει ο μαζικός τουρισμός των προηγούμενων ετών, αλλά θα υπάρχει τουρισμός με κανόνες και με έλεγχο. Παράλληλα, μιλώντας στο STAR, δήλωσε ότι οι κανόνες όπως η τήρηση αποστάσεων θα συνεχιστούν ακόμη και στις παραλίες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «γενικά η οικονομία δείχνει καλά σημάδια», παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ σημείωσε ότι κανένας δείκτης δεν αποτυπώνει εικόνα κατάρρευσης.

Σε ό,τι αφορά την άρση των μέτρων, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «όσο πηγαίνουμε καλύτερα ως προς τα κρούσματα, τόσο θα ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας για σταδιακή χαλάρωση» και συμπλήρωσε ότι τον ρυθμό θα τον αποφασίσουν οι ειδικοί. «Αυτή η κρίση έχει τα χαρακτηριστικά μαραθωνίου δρόμου. Δεν πρέπει να είμαστε ανυπόμονοι γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια. «Δεν υπάρχουν πρόωρες εκλογές. Δεν είναι παιχνίδι η πολιτική. Στο τέλος της τετραετίας θα μας κρίνουν οι πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν», ανέφερε σχετικά.

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα για αδιαφάνεια στα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων. «Η ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να μας πει ότι τα πλαίσια προγραμμάτων κατάρτισης των επιστημόνων είναι αδιαφανή είναι στα όρια της κωμωδίας. Παρασύρανε τον κ. Τσίπρα και τον υποβιβάσανε από πρώην πρωθυπουργό σε τρολ διαδικτύου», είπε ο υπουργος Ανάπτυξης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM