Προς αναβολή και το Oktoberfest - Λόγω κορωνοϊού

Προς αναβολή και το Oktoberfest - Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Το θρυλικό Oktoberfest, το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της παγκόσμιας πανδημίας κορωνοϊού, γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας χθες.

Το Oktoberfest προσελκύει περί τα έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο στο Μόναχο, με πολλούς να φτάνουν στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας από το εξωτερικό.

Οι επισκέπτες του κάθονται μαζί στα μεγάλα κοινά τραπέζια, πίνοντας τεράστια ποτήρια μπύρας, τρώγοντας λουκάνικα, πρέτσελ και χοιρινό κότσι και ακούγοντας μπάντες oompah.

Προς αναβολή και το Oktoberfest - Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
ΕΡΑ

Όπως τόνισε στους δημιοσιογράφους ο Βαυαρός πρωθυπουργός, Μάρκους Σέντερ, διατηρεί έντονες επιφυλάξεις για το αν θα πραγματοποιηθεί το φετινό φεστιβάλ από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, σημειώνοντας πως η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες από κοινό με τον δήμαρχο Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ.

Η κεντρική κυβέρνηση μαζί με τις περιφερειακές ηγεσίες των κρατιδίων συμφώνησαν την Τετάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση κάποιων από τα έκτακτα μέτρα lockdown που επιβλήθηκαν τον περασμένο μήνα για τη συγκράτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, ξεκαθάρισαν πως οι μεγάλες διοργανώσεις, τουλάχιστον έως τις 31 Αυγούστου, δεν θα πραγματοποιηθούν.

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία μετρά συνολικά 3.868 νεκρούς και 133.830 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut. Το τελευταίο 24ωρο δε, άλλοι 299 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ