Βγες έξω επιτέλους

Βγες έξω επιτέλους Facebook Twitter
0
Δικαίωμα στα φτηνά βιολογικά!

Αν και η στήλη είναι κομπλεξικάκαχύποπτη απέναντι στα σουπερμάρκετ και συχνά προτιμά (όχι πάντα εν αγνοία της)να την πιάνουν κορόιδο ορισμένοι καλλιτέχνες του γαστρονομικού κοπανιστού αέρα,είδε με πολύ καλό μάτι την πρωτοβουλία της αλυσίδας καταστημάτων discount «PLUS» (www.plus.gr). Διαθέτουν πλέον μια σειρά από πιστοποιημένα βιολογικάπροϊόντα, τα BIO-BIO, σε ανταγωνιστικές τιμές. Και ακόμαπιο θετικό είναι το γεγονός ότι το 40% των προϊόντων αυτών προέρχονται από έλληνεςβιοκαλλιεργητές. Μπράβο και σ' ανώτερα.

Θα γίνει της Βαβυλωνίας

Αυτή τη Δευτέρα, 11Ιουνίου, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη (ριπίτ, στη Θεσσαλονίκη) θα γίνειη φετινή ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, η πράγματι πρωτοποριακή γαστρονομική γιορτή καιπαράσταση. Φέτος, ο Ηλίας Μαμαλάκης μαζί με τον γνωστό σαλονικιό δημοσιογράφοΚωστή Ζαφειράκη προκαλούν τρεις ταλαντούχους σεφ να δημιουργήσουν ζωντανά έναπιάτο, χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά: τυρί φέτα, χοιρινό φιλέτο, αμπελόφυλλα,παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι. Και μετά, όλοι, κοινό και συμμετέχοντες, θααπολαύσουν φαγητό και έξοχο κρασί. Πληροφορίες: WINE PLUS, 2310 888 311,e-mail: [email protected].

Ταχυφαγείο

Σήμερα Πέμπτη 7 και αύριοΠαρασκευή 8 Ιουνίου, το εστιατόριο «Οι Λωτοφάγοι» θα παρουσιάσει τα νέατου πιάτα, παρέα με τους οίνους του Κτήματος Λαντίδη. Ο συνδυασμός προμηνύεταιαπολαυστικότατος. Τα T.G.I. Friday's,μάλλον λόγω της πρόσφατης προβολής της ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής»,έχουν μπει σε κλίμα τροπικό. Μπορείς να δροσιστείς με κάποια από τις πέντεγεύσεις του Bacardi Mojito Madness και να γευτείςκάποιο εξωτικό πιάτο όπως την Tropical Chicken Salad, δηλαδή στήθοςκοτόπουλου παναρισμένο σε μείγμα καρύδας και μπανάνας, σερβιρισμένο με πράσινησαλάτα, με κομμάτια πεπόνι και ανανά, μαζί με παρμεζάνα και καρύδια. Πολύενδιαφέρουσα η αλλαγή στο Hilton, συγκεκριμέναστην κορυφή του, όπου πλέον βρίσκεται το νέο εστιατόριο Galaxy Roof (210 7281403), με εντυπωσιακά ατμοσφαιρικό διάκοσμο. Λεπτομέρειες προσεχώς. Και τώρα,κάτι πιο απλό. Από τα καλύτερα burger της πόλης, στα νότια προάστια τουλάχιστον, είναι εκείνα του Burgering House.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ