Πολιτική κρίση-εκλογές ζητά ο Σαμαράς

Πολιτική κρίση-εκλογές ζητά ο Σαμαράς Facebook Twitter
0

Η αποτυχία τελικά της κυβέρνησης εθνικής ενότητας πυροδότησε αναταραχή στο Πασόκ, με δύο παραιτήσεις βουλευτών και με τη Βάσω Παπανδρέου να θέτει ζήτημα ηγεσίας αιτούμενη την έκτακτη σύγκληση της Κ.Ο, πρόταση που έχει ήδη συγκεντρώσει 35 υπογραφές.

Πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι, καθώς η Κ.Ο του Πασόκ δύσκολα θα διατηρήσει τη συνοχή της και οι διάφορες φράξιες της παίρνουν πλέον θέσεις μάχης. Προφανώς η ψήφος εμπιστοσύνης τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Σε αυτό το ρευστό κλίμα, ο Σαμαράς αναγκαστικά ζητά εκλογές, αν και είναι βέβαιο πως δεν τις θέλει, αλλά όταν ουσιαστικά καταρρέει η κυβέρνητική πλειοψηφία το να παραμείνει η ΝΔ παρατηρητής σημαίνει πως χάνει την παραμικρή πιθανότητα να αποτελέσει εναλλακτική λύση. 

Η ΝΔ στο βαθμό που ενα χρόνο πόνταρε στην αντιμνημονιακή ρητορεία, θα κληθεί στην περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης να αποδείξει τη συνέπεια των λόγων της, καθώς είναι σίγουρο πως δεν υπάρχει πια σε κανέναν η παραμικρή περίοδος χάριτος.

Την ίδια στιγμή το ΔΝΤ ανησυχεί για την πολιτική κρίση στην Ελλάδα, αλλά επισημαίνει με νόημα πως όποιος μπορεί με συναίνεση να υλοποιήσει την προβλεπόμενη πολιτική θα έχει την πλήρη στήριξη. Αν το παράδειγμα της Πορτογαλίας θα έχει ελληνική εφαρμογή ως διέξοδο από την πολιτική κρίση, είναι ένα ερώτημα που όπως όλα τα τρέχοντα σενάρια θα απαντηθεί πολύ σύντομα. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM