Πάει για παραπομπή ο Άκης. Και μετά;

Πάει για παραπομπή ο Άκης. Και μετά; Facebook Twitter
0

Με την πρόταση για παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου  για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παθητική δωροδοκία ολοκλήρωσε το έργο της η Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Τώρα, σειρά έχει η Ολομέλεια της Βουλής που θα αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία(απαιτούνται 151 ψήφοι για να περάσει η πρόταση) την παράδοση του φακέλου στο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο στη συνέχεια θα εξετάσει αν τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Αν αποφασίσει το Συμβούλιο ότι τα αδικήματα ή κάποια από αυτά δεν έχουν παραγραφεί, τότε σειρά θα έχει το Ειδικό Δικαστήριο ή η τακτική Δικαιοσύνη ανάλογα με το αδίκημα. Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής θα διεξαχθεί σε 15 ημέρες.

Πάντως κύκλοι της Επιτροπής δήλωσαν μετά την έκδοση του πορίσματος ότι δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας ενώ σίγουρα δεν υπάρχει θέμα παραγραφής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM