Bουλευτικά ''αδιέξοδα''

Bουλευτικά ''αδιέξοδα'' Facebook Twitter
0

Για έβδομη μέρα χθες, δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Στις γαλανόλευκες σημαίες προστέθηκαν, σημαίες της Τυνησίας, της Αιγύπτου, ακόμα και της Κούβας, μάλλον σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί ο διεθνής χαρακτήρας της κίνησης. Ετερόκλητο και ποικιλόχρωμο το πλήθος, φαίνεται λογικό να δονείται από αντιπαραθέσεις που αποκτούν και συμβολική διάσταση. Εντυπωσιακή ήταν σε όγκο η συγκέντρωση του Μίκη Θεοδωράκη στα προπύλαια με τη συμμετοχή ακαδημαίκών. Πλέον και τμήματα της -με μια έννοια- καθεστωτικής διανόησης παίρνουν ανοιχτά αποστάσεις από τον κυβερνητικό συνασπισμό, προεξοφλώντας την κατάρρευση του.

Χτες το βράδυ ο αποκλεισμός της Βουλής απέκτησε για λίγη ώρα εκτός από μεταφορικό και κυριολεκτικό χαρακτήρα. Μια ομάδα συγκεντρωμένων, περνώντας μέσα από τις κλούβες των Ματ, ( από τις 9 κλούβες είχαν απομείνει 5) απέκλεισε την κεντρική είσοδο της Βουλής. Εντός του κτιρίου επικράτησε ένας μικρός πανικός, καθώς οι εναπομείναντες βουλευτές αναζητούσαν σχέδιο διαφυγής. Κάποιοι έφυγαν σαν κλέφτες  από την έξοδο του εθνικού κήπου, ενώ οι «τολμηροί» που ήρθαν έστω πίσω από τα μαύρα τζάμια των αυτοκινήτων αντιμέτωποι με τους συγκεντρωμένους εισέπραξαν γιουχαΐσματα, νιώθοντας την αγανάκτηση στο πετσί τους.

Η αστυνομία κράτησε διακριτική στάση ( όχι δηλαδή το συνηθισμένο βομβαρδισμό χημικών) επειδή είχε προφανώς τέτοιες εντολές, αλλά και γιατί ίσως νιώθει συγγένεια με ένα τμήμα των συγκεντρωμένων.

Οι δηλώσεις του προέδρου της βουλής πως «Δεν νοείται βουλευτές να φυγαδεύονται από το ελληνικό Κοινοβούλιο, αυτά δε συνέβησαν ούτε στη χούντα», προκαλούν μάλλον τη θυμηδία. Είναι μάλλον απλό, όσο το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να πείσει για την αξιοπιστία του και να προχωρήσει σε μια γενναία αυτοκάθαρση, τόσο θα στερείται νομιμοποίησης κι αυτό το γεγονός δεν προοιωνίζει από μόνο του θετικές εξελίξεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Πολιτική / Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη στήριξη ιδιωτικών χορηγιών και στόχο τη βελτίωση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM