Η προειδοποίηση Μητσοτάκη γι' αυτό το Σαββατοκύριακο:«Απ' όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται»

Η προειδοποίηση Μητσοτάκη γι' αυτό το Σαββατοκύριακο:«Απ' όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται» Facebook Twitter
1

Ως προειδοποίηση για αυστηρά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας ερμηνεύονται οι αναφορές στο Σαββατοκύριακο που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του απόψε.

Εδώ και μέρες υπάρχουν πληροφορίες πως περαιτέρω μέτρα, όπως ένα αυστηρό lockdown με απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων και κυκλοφορίας, έχουν πέσει στο τραπέζι, αλλά ως έσχατη λύση. Όλα δείχνουν πως αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνεται για τις επόμενες τρεις μέρες, αλλά το τι θα γίνει από Δευτέρα θα εξαρτηθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφής μιλώντας για το Σαββατοκύριακο αυτό, τονίζοντας πως πρέπει να μείνουν όλοι σπίτι.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και για τη χώρα μας. Είναι στο χέρι μας να αποδειχθούν σκληρές και περίπλοκες αλλά όχι εφιαλτικές. Σας ζητώ, λοιπόν, να μη γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε το τελευταίο διάστημα. Στην Ιταλία δεν έχουν φέρετρα να θάψουν τους νεκρούς τους. Κι όμως εδώ διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Απ' όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», τόνισε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί πως το Σαββατοκύριακο θα είναι βαρόμετρο για αποφάσεις.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 200 ΒΕΛΓΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
θέλουμε να μας τραβάνε και να μας σέρνουνε και εμάς αστυνομικοί, όπως έγινε στην Κίνα ; Όπου βέβαια, το αποτέλεσμα φαίνεται πως δικαίωσε την βία. Μην παραπονιόμαστε μετά για αυταρχικό Κράτος ! Και μην διανοηθούν - που θάλεγε και ο Τσακαλώτος - όσοι καραδοκούν για αυτό, να το "εκμεταλλευτούν" πολιτικά ...