ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΠΟΥ: «Ύψιστης προτεραιότητας» ο περιορισμός του κοροναϊού

ΠΟΥ: «Ύψιστης προτεραιότητας» ο περιορισμός του κοροναϊού Facebook Twitter
Βαθιά ανησυχητική η εξαπλωση του κοροναϊού λέει ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ. (EPA)
0

Όλες οι χώρες πρέπει να αναγάγουν τον περιορισμό της επιδημίας του κοροναϊού, σε«ύψιστη προτεραιότητα» αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η καταπολέμηση της επιδημίας απαιτεί τη συνεργασία όλων των χωρών λένε τα Ηνωμένα Έθνη και καλούν το Ιράν να αναθεωρήσει και να τους προσεγγίσει με «κοινή κυβερνητική ματιά».

«Βρισκόμαστε στο χείλος των 100.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων» ανέφερε το πρωί της Παρασκευής, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Η επιδημία εξαπλώνεται γεωγραφικά και είναι βαθιά ανησυχητική. Συνεχίζουμε να συστήνουμε σε όλες τις χώρες να ορίσουν τον περιορισμό του κοροναιού σε ζήτημα υψίστης προτεραιότητας», πρόσθεσε.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που επικαλείται το Reuters, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν επεράσει τις 100.000 και πλέον έχουν καταγραφεί 100.300.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM