ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Κοροναϊός: Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε Ρουμάνο που πήγε την Ιταλία χωρίς να ενημερώσει

Κοροναϊός: Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε Ρουμάνο που πήγε την Ιταλία χωρίς να ενημερώσει Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Πρόστιμο περίπου 2.000 ευρώ για τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας επέβαλαν οι Αρχές της Ρουμανίας σε άνδρα από τη Μπράιλα, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα από την Ιταλία και δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

Το πρωτόκολλο ασφαλείας ισχύει για όσους επιστρέφουν από περιοχές όπου υπάρχουν κρούσματα κοροναϊού.  Οι αρμόδιες αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία και δεν επιβεβαίωσαν ούτε και διέψευσαν αν είναι το ίδιο άτομο που επέστρεψε από την Ιταλία και εμφανίσθηκε στη δουλειά του, στο δικαστήριο της πόλης.

Πρόκειται για άτομο, το οποίο βρέθηκε στην Ιταλία και όταν επέστρεψε στη Ρουμανία δεν ενημέρωσε τις αρχές και πήγε στην εργασία του για δύο μέρες. Αργότερα, συνάδελφοί του έδωσαν πληροφορίες στην Επιθεώρηση Δημόσιας Υγείας η οποία και ανέλαβε το περιστατικό.

Στο μεταξύ, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού ανέρχεται σε επτά. Το τελευταίο κρούσμα είναι ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι από την Τιμισοάρα που νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο αναφοράς της ρουμανικής πόλης.

Ρωσία: Έξι νέα κρούσματα - Είχαν επισκεφθεί την Ιταλία

Έξι νέα κρούσματα κοροναϊού καταγράφηκαν στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή για την πρόληψη και την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για Ρώσους πολίτες, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται στην Μόσχα και ένας στο Νίζνι Νόβγκοραντ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της αρμόδιας επιτροπής, και οι έξι είχαν επισκεφθεί την Ιταλία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η αρμόδια επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι η κατάσταση των έξι Ρώσων είναι ικανοποιητική και παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Το Reuters σημειώνει πως, μετά τη σημερινή ανακοίνωση, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ρωσία φθάνει συνολικά τα 13.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS/Ria Novost/Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ