Cosmos: Simeon ten Holt - Canto Ostinato

Cosmos: Simeon ten Holt - Canto Ostinato Facebook Twitter
0

Ένα ορόσημο του κινήματος του μινιμαλισμού παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πλήρη του εκδοχή, σε μια ιδιαίτερη μουσική performance από τέσσερις καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς.

Ένας πιανίστας από τον χώρο της κλασικής μουσικής, ένας συνθέτης μουσικής για το θέατρο και διακεκριμένος αυτοσχεδιαστής, μια αρπίστα της avant garde, world και πειραματικής σκηνής και ένας σολίστ κρουστών της κλασικής και σύγχρονης μουσικής, συναντώνται δημιουργικά σε ένα εγχείρημα προκλητικό τόσο για τους ίδιους όσο και για το φιλόμουσο κοινό: το έργο Canto Ostinato του Simeon ten Holt.

Γραμμένο το 1976 για τέσσερα πληκτροφόρα, το Canto Ostinato αποτελεί το εμβληματικότερο ίσως μινιμαλιστικό έργο, καθώς βασίζεται σε ένα απλό μοτίβο που επαναλαμβάνεται και διευρύνεται. Αποτελούμενο από 106 μουσικά κύτταρα, τα περισσότερα από τα οποία μπορούν να επαναληφθούν επ' αόριστον ανάλογα με την παρόρμηση των εκάστοτε μουσικών, η εκτέλεσή του συνιστά μια μοναδική performance.

Οι Τίτος Γουβέλης, Θοδωρής Οικονόμου, Μaria-Christina Harper και Ανδρέας Φαρμάκης, καλλιτέχνες διακεκριμένοι, ο καθένας στο είδος του μα προερχόμενοι από διαφορετικά μουσικά τοπία, θέτουν εαυτούς εκτός πεπατημένης και συμπράττουν στο περίφημο Canto Ostinato, εξερευνώντας ζωντανά τις ηχητικές, αρμονικές και εκφραστικές δυνατότητες ενός απαράλλαχτου μοτίβου.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα live οικονομικής ενίσχυσης επιζωσών έμφυλης βίας

Μουσική / Larry Gus, The Boy, Δεσποινίς Τρίχρωμη και Aeon σε ένα λάιβ για καλό σκοπό

Τέσσερις τραγουδοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Gagarin 205 για την ενίσχυση επιζωσών έμφυλης βίας, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων όσων κατήγγειλαν τον κακοποιητή τους.
M. HULOT
Οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop

Μουσική / Οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον ήχο και την αισθητική της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η Alina (4LINA) και η Roselune Everly είναι οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop, που δημιουργούν μουσική με συναίσθημα και αναδεικνύουν πώς η τεχνολογία μπορεί να συνυπάρξει με την ανθρώπινη έκφραση.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
ENRICO SANGIULIANO INTERVIEW

Μουσική / Enrico Sangiuliano: «Μπορώ να διαμορφώσω ήχους που δεν υπάρχουν»

O μουσικός παραγωγός που έχει βραβευτεί τρεις συνεχόμενες χρονιές ως best-selling techno artist, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του, μιλάει για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη μουσική, σαν να βάζει «τάξη στο χάος».
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
O Πασχάλης Τερζής δεν προκάλεσε ποτέ, ούτε έβλαψε κανένα

Μουσική / O Πασχάλης Τερζής δεν προκάλεσε ποτέ, ούτε έβλαψε κανένα

Ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές μίλησε στη LiFO λίγο πριν αποσυρθεί από το τραγούδι. Με αφορμή τις ανακοινώσεις για την επιστροφή του αναδημοσιεύουμε μια σπάνια συνέντευξη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ