ΣΥΡΙΖΑ: «Φωτογραφικές» διατάξεις για τις νέες ταυτότητες - Πηγές Μαξίμου: «Πλασιέ εταιριών» ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Φωτογραφικές» διατάξεις για τις νέες ταυτότητες - Πηγές Μαξίμου: «Πλασιέ εταιριών» ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
0

Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει σημερινό δημοσίευμα του Documento για «φωτογραφικές διατάξεις» στον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες. 

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για επιστροφή στις «εποχές κουμπάρων και κολλητών». Εξίσου αιχμηρή ήταν και η απάντηση κύκλων του Μαξίμου που χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ «πλασιέ συμφερόντων εταιριών σε συνεργασία με σεσημασμένα δημοσιογραφικά 'πιστόλια'».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento σχετικά με τις φωτογραφικές διατάξεις που διέπουν το διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες, που έχει προκηρύξει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φέρνει ξανά στην επιφάνεια ένα θέμα που έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα από τις πρώτες κιόλας μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούμε το θέμα στενά και οι αρμόδιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή. Ωστόσο, οι απαντήσεις που λάβαμε πρόσφατα από το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. (μέσω δελτίου Τύπου κι όχι της κοινοβουλευτικής οδού) αυξάνουν περαιτέρω την ανησυχία μας, σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση της Ν.Δ. τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και την ασφάλεια της χώρας.

»Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, τα κρίσιμα ερωτήματα:

1. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της να ακυρώσει το διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες ταυτότητες, ο οποίος αποδεδειγμένα πληρούσε όλες τις προδιαγραφές που ορίζει η Ε.Ε.;

2. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλαξε έναν συγκεκριμένο όρο του διαγωνισμού, αυξάνοντας έτσι τη δημόσια δαπάνη για το έργο κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ;
Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά είναι υποχρεωμένοι να δώσουν άμεσα τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να γυρίσει τη χώρα στις εποχές των «κουμπάρων» και των «κολλητών», στις πρακτικές δηλαδή που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία».

Κύκλοι Μαξίμου: «Πραγματικά λυπηρό»

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να στηρίξει τον γνωστό κ. Βαξεβάνη και το έντυπό του σε συνέχεια των συγκλονιστικών αποκαλύψεων στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής που τον κατονομάζουν ως βασικό γρανάζι του παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος. Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξοφλήσει γραμμάτια και είναι πραγματικά λυπηρό ένα κόμμα να γίνεται πλασιέ συμφερόντων εταιριών σε συνεργασία με σεσημασμένα δημοσιογραφικά 'πιστόλια'», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

«Για την ουσία της υπόθεσης, ο ΣΥΡΙΖΑ υποκρίνεται ότι ερωτά. Γιατί όλα όσα υποτίθεται ότι αγνοεί, έχουν απαντηθεί αναλυτικά προ ημερών. Και σήμερα επανήλθε με τις απαντήσεις το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μήπως και ενημερωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ - έστω και ετεροχρονισμένα», καταλήγουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM