Πολ Τόμσεν: Σύνταξη για τον «σκληρό διαπραγματευτή» του ΔΝΤ

Πολ Τόμσεν: Σύνταξη για τον «σκληρό διαπραγματευτή» του ΔΝΤ Facebook Twitter
EPA
1

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Πολ Τόμσεν, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, θα αποχωρήσει στο τέλος Ιουλίου.

Πριν αναλάβει τη θέση του επικεφαλής στο ευρωπαϊκό τμήμα τον Νοέμβριο του 2014, ο Δανός οικονομολόγος ήταν υπεύθυνος για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. «Ο Πολ έχει εργαστεί στενά και με τις 44 χώρες στην Ευρώπη και διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην παροχή αναγκαίων εισηγήσεων και καθοδήγησης σε πολλές χώρες που πραγματοποίησαν τη μετάβαση σε μια οικονομία της αγοράς μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου» σημείωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. «Ο Πολ είναι γνωστός ως ένας σκληρός και ευσυνείδητος διαπραγματευτής, και είχε πάντοτε σαν πρωταρχική του μέριμνα τη μακροπρόθεσμη ευημερία των πολιτών των κρατών μελών που υπηρετούμε» σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο Πολ Ματίας Τόμσεν γεννήθηκε στη Δανία το 1955 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Στο ΔΝΤ προσχώρησε το 1982. Μεταξύ άλλων διετέλεσε εκπρόσωπος του τμήματος ΔΝΤ της Ρωσίας από το 1998 έως 2000, Ανώτερος Εκπρόσωπος του Ταμείου στη Μόσχα το διάστημα 2001 - 2004 και επικεφαλής της αποστολής για τη Ρωσία (2004-2010) και την Πολωνία (2007-2010). Διετέλεσε επικεφαλής των αποστολών του Ταμείου που διαπραγματεύτηκαν τις συμφωνίες με την Ισλανδία και την Ελλάδα.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια