Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 15ετές ομόλογο

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 15ετές ομόλογο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 15ετούς ομολόγου.

Είναι πρώτη φορά που βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές με ομόλογο που η λήξη του ξεπερνάει το 2032, έτος που λήγουν τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η άντληση ποσού 2 με 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το αρχικό επιτόκιο τοποθετείται κοντά στο 2%.

Οι τράπεζες - ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Barclays, BNP Paribas, BofA, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan.

Υπενθυμίζεται πως ο ΟΔΔΗΧ προχώρησε στην έκδοση του 15ετούς ομολόγου μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, κατά μία βαθμίδα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Οικονομία / Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων για τη φετινή χρονιά -«δεν αποκλείεται να πάμε και λίγο καλύτερα, εργαζόμαστε ήδη για την περίοδο 2027-2028», είπε- και παρέθεσε 3 παράγοντες στους οποίους εδράζονται οι εκτιμήσεις αυτές:
THE LIFO TEAM
Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFT

Οικονομία / Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFTs

Μετά τις δόξες που γνώρισε η αγορά των ψηφιακών έργων τέχνης, τα περιβόητα NFTs δεν αποδείχθηκαν μόνο μια καλλιτεχνική και αισθητική λαίλαπα αλλά και ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική καταστροφή.
THE LIFO TEAM