Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ο Μητσοτάκης

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
EPA
0

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας συμμετέχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης και, στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος, ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος σε δύο ξεχωριστά πάνελ, ενώ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ θα έχει σημαντικές επαφές με οικονομικό, επιχειρηματικό αλλά και πολιτικό ενδιαφέρον.

Σήμερα, στις 12.30 ώρα Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει, παρουσία κοινού, με τον καθηγητή Ιστορίας των Πανεπιστημίων Harvard και Stanford Νιάλ Φέργκιουσον (Niall Ferguson) και η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας (live streaming). Ο κ. Φέργκιουσον αρθρογραφεί συχνά στον ελληνικό τύπο με θέματα που ενδιαφέρουν τους Έλληνες.

Αργότερα, στις 15.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει σε πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal», στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Φρανς Τίμερμανς (Frans Timmermans) και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε (Mark Rutte). Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναπτύξει τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης που αποσκοπούν στην προστασία του Περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και τρόπους που αυτή η πολιτική εντάσσεται στη γενικότερη ευρωπαϊκή προσπάθεια. Και αυτό το πάνελ θα καλυφθεί μέσω live streaming.

Επειδή το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Νταβός εκτός από το ότι αποτελεί σημείο εκκίνησης νέων διπλωματικών κινήσεων εστιάζει σαφώς στην προέλκυση νέων επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ (Brad Smith), τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Φραντσέσκο Σταράτσε (Francesco Starace), τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Σαρλότ Χογκ (Charlotte Hogg), τον πρόεδρο του Bloomberg, Πίτερ Γκράουερ (Peter T. Grauer), τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Ταντάσι Μαέντα (Tadashi Maeda), την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Λοράνς Ντεμπρού (Laurence Debroux) και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Ματ Μπρίτιν (Matt Brittin). Σε αυτές ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, την πορεία της προς την επενδυτική βαθμίδα και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις απελευθέρωσης της αγοράς.

Στο πλαίσιο των πυκνών επαφών που θα έχει αυτό το διήμερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από εκείνες με οικονομικό, περιλαμβάνονται και άλλες με πολιτικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα (23 Ιανουαρίου) η ατζέντα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Άνεγκρετ Κραμπ -Καρενμπάουερ (Annegret Kramp-Karrenbauer). Θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ (Bruno Le Maire). Οι συναντήσεις γίνονται στον απόηχο των διπλωματικών πρωτοβουλιών της Ελλάδος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολιτική / Κακλαμάνης για Καισαριανή: Υπάρχουν αναφορές για ολόκληρο άλμπουμ, δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που είδαμε

Οι τελευταίες πληροφορίες που έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ιστορικό αρχείο
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM