Απάτη με «μαϊμού» επώνυμα ρούχα και παπούτσια - Τα πουλούσε μέσω social media

Απάτη με «μαϊμού» επώνυμα ρούχα και παπούτσια - Τα πουλούσε μέσω social media Facebook Twitter
1

Συνελήφθη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη που πουλούσε «μαϊμού» προϊόντα στο μαγαζί της, τα οποία διαφήμιζε μέσω social media, με τα διαφυγόντα κέρδη να ξεπερνούν τις 459.000 ευρώ.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η γυναίκα είχε δημιουργήσει σελίδες στα social media, μέσω των οποίων προωθούσε απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ. Η πώληση των ειδών αυτών γινόταν σε κατάστημα που διατηρούσε, το οποίο ήταν διαμορφωμένο και ως εκθεσιακός χώρος.

Απάτη με «μαϊμού» επώνυμα ρούχα και παπούτσια - Τα πουλούσε μέσω social media Facebook Twitter
Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στο κατάστημα από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 2.765 τεμάχια απομιμητικών ειδών γνωστών εταιρειών,

- 4 σετ γνησιότητας με σήμα γνωστής εταιρείας,

- πλήθος ετικετών με τα σήματα διάφορων εταιριών,

- πιστοποιητικά αυθεντικότητας με τα σήματα διάφορων γνωστών εταιριών,

- μεταλλικό λογότυπο γνωστής εταιρίας,

- πλαστική διαφανής συσκευασία με σήμα γνωστής εταιρίας,

- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

- κινητό τηλέφωνο,

- πλήθος επαγγελματικών καρτών επιχειρήσεων και χειρόγραφων σημειώσεων, που αφορούν σε προϊόντα, μάρκες, ποσά και τηλέφωνα.

Απάτη με «μαϊμού» επώνυμα ρούχα και παπούτσια - Τα πουλούσε μέσω social media Facebook Twitter
Πηγή: Ελληνική Αστυνομία


Σημειώνεται ότι, η παράνομη δράση της γυναίκας, προσδιορίζεται τουλάχιστον από το Μάιο του 2015, ενώ το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των διαλαμβανομένων εταιρειών, υπερβαίνει τις 459.985 ευρώ.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια