Η Αθήνα υποψήφια για το Βραβείο Κορυφαίας Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας για το 2019

Η Αθήνα υποψήφια για το Βραβείο Κορυφαίας Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας για το 2019 Facebook Twitter
0

Η Αθήνα είναι υποψήφια για το Βραβείο Κορυφαίας Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας για κινηματογραφικά γυρίσματα για το 2019, στον διαδικτυακό διαγωνισμό που διοργάνωσε το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Κινηματογράφου.

Η ελληνική πρωτεύουσα είναι υποψήφια λόγω των γυρισμάτων εδώ της δημοφιλούς βρετανικής τηλεοπτικής σειράς «Τhe Little Drummer Girl» σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Νοτιοκορεάτη Park Chan-wook και παραγωγή των Ink Factory και BBC.

«Η Αθήνα, πρωτεύουσα της Ελλάδας, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου. Γενέτειρα της Δημοκρατίας και λίκνο του Δυτικού πολιτισμού, με την εμβληματική Ακρόπολη ως σημείο αναφοράς, η Αθήνα δεσπόζει στην περιοχή της Αττικής. Σε συνδυασμό με τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, η Αθήνα και τα περίχωρά της προσέφεραν έναν καμβά μοναδικής σημασίας στον σκηνοθέτη Park Chan-wook για την τηλεοπτική μίνι σειρά "The Little Drummer Girl"», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα Cineuropa σχετικά με την υποψηφιότητα της Αθήνας.

Οι υπόλοιπες τοποθεσίες που συμπληρώνουν την δεκάδα είναι το Βίλνιους στη Λιθουανία για το «Chernobyl», ο κινηματογράφος Delphi στο Βερολίνο για το «Babylon Berlin», η περιοχή Ντορφούλια στη Βόρεια Μακεδονία για το «Honeyland», το El Hierro στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας για το «Hierro», η Λουγγάλα στην Ιρλανδία για το «Vikings», το Λβιβ στην Ουκρανία για το «Eva Stories», η Rocca Guidonesca di Rocchettine στην Ιταλία για το «Il Nome della Rosa», το ξενοδοχείο Royal Brussels για το «Les Miserables» και ο πύργος Završje-Piemonte d'Istria στην Κροατία για το «Robin Hood».

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN), μέλος του οποίου είναι και το Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Την Αθήνα μπορείτε να ψηφίσετε εδώ μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2019, διεκδικώντας ταυτόχρονα τριήμερη διαμονή για δύο άτομα, στην τοποθεσία που θα κερδίσει το βραβείο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM