Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
0

ADVERTORIAL

Υπάρχει λόγος που το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ένα καλό πρωινό έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό μας, κι έτσι να μας βοηθήσει να κάψουμε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ουσιαστικά, όταν τρώμε πρωινό λέμε στο σώμα μας πως υπάρχουν αρκετές θερμίδες για να κάψει μέσα στη μέρα. Όταν δεν τρώμε πρωινό τότε το μήνυμα που στέλνουμε στο σώμα μας είναι πως χρειάζεται να κάνει «οικονομία», άρα δεν καίμε καθόλου θερμίδες. Φυσικά, τα οφέλη του πρωινού δεν σταματούν εκεί, καθώς ένα ολοκληρωμένο και χορταστικό γεύμα μπορεί να μας γεμίσει ενέργεια μέχρι και το επόμενο γεύμα, ενώ θα αποφύγουμε τα ανθυγιεινά snacks πολύ πιο εύκολα. Επιπλέον, το σωστό πρωινό θα μας βοηθήσει και εγκεφαλικά, καθώς τα σταθερά επίπεδα γλυκόζης βοηθούν στο να παραμένουμε συγκεντρωμένοι και να αναλύουμε γρηγορότερα πληροφορίες. 

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter

Ωστόσο, πολλές φορές ίσως ο χρόνος να μην μας επιτρέπει να φτιάξουμε το πρωινό που επιθυμούμε. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν διάφορες συνταγές που είναι γρήγορες κι εύκολες και μπορούν να μας προσφέρουν όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειαζόμαστε.

Για παράδειγμα, τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Είναι μία εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει στο να νιώθουμε χορτασμένοι για περισσότερες ώρες, να διατηρήσουν χαμηλά τα επίπεδα απελευθέρωσης ενέργειας και να λειτουργήσουν σωστά στην πέψη. Επιπλέον, προσφέρουν βιταμίνες Β και E, αλλά και μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Αν λοιπόν αναζητάτε διαρκώς φυσικές και βιολογικές επιλογές για το πρωινό σας, τα δημητριακά ολικής άλεσης FITNESS® BIO, είναι ιδανικά για όσους θέλουν να έχουν ενέργεια κάθε μέρα. Είναι φτιαγμένα μόνο με βιολογικά δημητριακά ολικής άλεσης, ενώ συνδυάζουν τα οφέλη της ολικής άλεσης με αυτά των συστατικών βιολογικής γεωργίας, που σέβεται το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Τα FITNESS® BIO ενδείκνυνται για διάφορες συνταγές πρωινού, καθώς μπορούν να συνδυαστούν με γεύσεις για όλες τις προτιμήσεις. Μία από τις αγαπημένες μας συνταγές είναι γιαούρτι παρφέ, με δημητριακά ολικής άλεσης FITNESS® BIO, αμύγδαλα, βατόμουρα και φράουλες. Είναι ιδιαίτερα εύκολη, ακόμα και για όσους επιθυμούν ένα γευστικό πρωινό, αλλά δεν έχουν αρκετό χρόνο.

Υλικά:

1 κεσεδάκι στραγγιστό ημίπαχο γιαούρτι

1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής αλέσεως FITNESS® BIO με Βρώμη

1/4 φλιτζανιού αμύγδαλα

1/4 φλιτζανιού βατόμουρα

1/4 φλιτζανιού φράουλες

Εκτέλεση:

Χτυπήστε το γιαούρτι σε ένα φλιτζάνι μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή. Μετά, ρίξτε το στο μπολ που επιθυμείτε και προσθέστε τα δημητριακά, τα αμύγδαλα, τα βατόμουρα και τις φράουλες.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Τα νέα FITNESS® BIO είναι διαθέσιμα σε δύο διαφορετικούς συνδυασμούς: FITNESS® BIO με Βρώμη και FITNESS® BIO με Βρώμη & Σοκολάτα, με κομματάκια βιολογικής βελγικής σοκολάτας, για όσους είναι λάτρεις του γλυκού πρωινού.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO
Πώς να φτιάξετε το τέλειο fitness πρωινό Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LiFO

Με τα FITNESS® BIO, έχουμε μία ακόμη πιο φυσική και ισορροπημένη επιλογή για το πρωινό μας, πλούσια σε φυτικές ίνες, χωρίς φοινικέλαιο και συντηρητικά. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας γεμάτοι ενέργεια, απόλαυση και συγκέντρωση.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ